Categories: Reportaj

Ioan Timis a fost condus pe ultimul drum

Sorina Popa

Vineri, la Haţeg, sute de persoane şi-au luat rămas bun de la deputatul Ioan Timiş, care a decedat pe 14 august într-o clinică din Londra. Deşi suferea de mai mulţi ani de o boală necruţătoare, parlamentarul a avut până în ultima clipă speranţa că Dumnezeu îl va ajuta să meargă mai departe, să-şi ducă la îndeplinire menirea cu care a venit pe lume, aceea de a-i ajuta pe semeni. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa şi inima lui a încetat să bată mai devreme cu o lună să împlinească 59 de ani.

Cine nu l-a cunoscut pe Ioan Timiş înseamnă că a fost vitregit de un prieten deosebit, de un om experimentat, care avea pentru oricine un cuvânt bun de spus. Cine nu l-a cunoscut pe Ioan Timiş nu a avut de unde să ştie că printre noi sunt şi oameni pentru care contează cinstea, dreptatea, demnitatea şi încrederea în semeni. Dar, cuvintele sunt prea mici pentru ca o personalitate ca Ioan Timiş să fie descrisă.
Plecat mult prea devreme dintre noi, parlamentarul hunedorean a fost plâns  de rude şi colegi, de numeroşi membri ai tuturor partidelor politice, colegi din  Parlamentul României, reprezentanţi ai Guvernului şi ai autorităţilor judeţene şi locale, directori ai instituţiilor de stat, dar şi prieteni şi oameni simpli, din Haţeg şi din localităţile învecinate, care au dorit să-l conducă pe ultimul drum pe concetăţeanul lor, deputatul Ioan Timiş. Biserica din centrul oraşului Haţeg s-a umplut de lume, vineri la amiază. Sute de coroane de flori au fost aşezate în curtea şi în jurul lăcaşului de cult din Haţeg. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcop al Hunedoarei şi Devei, însoţit de un sobor de 14 preoţi, din Ţara Haţegului.
Întreaga ceremonie a fost pe măsura personalităţii deputatului Ioan Timiş, sobră, dar emoţionantă pentru toţi cei prezenţi. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Timiş a fost transportat, după slujba de înmormântare, în satul său natal, Reea, unde a fost îngropat în curtea bisericii din sat, biserică de curând renovată şi cu sprijinul celui decedat şi al celorlalţi membri ai familiei sale. Asta, pentru că, atunci când şi-a simţit aproape sfârşitul, Ioan Timiş şi-a exprimat dorinţa de a fi îngropat în curtea bisericii din satul său natal, acolo unde a făcut primii paşi în viaţă. Mulţi au fost cei care l-au condus pe ultimul drum pe deputatul Ioan Timiş.
Desigur, vor trece anii şi colbul uitării se va aşterne peste evenimente şi faptele unor oameni. Dar cu certitudine, oamenii din Reea, din Haţeg şi din toată Ţara Haţegului nu-l vor uita pe bărbatul şi omul politic care s-a înălţat dintre ei, făcând cinste frumoaselor locuri haţegane şi oamenilor de aici. Şi mulţi îşi vor aminti de sufletul său bun, de bărbatul şi omul politic care a le-a fost un prieten adevărat.
Iar noi, cei de la MESAGERUL HUNEDOREAN, mai putem acum doar să spunem: adio, dragă prietene, şi Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul tău cel bun în Împărăţia Sa cea Veşnică!

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sorina Popa este cumva ruda cu clanul mafiot Timis ? Sau e vorba de publicitate platita, fara a se mentiona acest lucru ? Asta pentru ca parerea despre Ioan Timis este cu totul alta decat cea expusa aici. De morti numai de bine, de aceea ma abtin sa reproduc parerile celor care 'l-au cunoscut pe Ioan Timis', cititi doar comentariile pe la articole mai vechi (cele de la data decesului)

  • NU L AM CUNOSCUT PERSONAL DAR AM AUZIT CA ERAU MARI RECHINI SI EL SI FRATE SU PRIMARUL.ACUMA CE S A ALES PRAFUL SI PULBEREA ,MERITA SA FII IN VIATA ASTA JIGODIE SI GUNOI. SI FRATELE II V A CALCA PE URME CIT DE CURIND

Share
Published by
MesagerulHunedorean
Tags: ioan timis

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

4 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

4 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

4 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

4 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

4 ore ago