Categories: Comunitate

Investiţiile din Rapoltu Mare merg înainte

Magdalena Şerban

Primarul din Rapoltu Mare, Octavian Roman (foto), consideră că dacă în acest an va reuşi să implementeze toate investiţiile pe care şi-a propus să le finalizeze, unele fiind deja demarate, comuna peste care păstoreşte va avea modernizate 95 la sută din drumuri, cămine culturale şi şcoli.

Câte un cămin cultural…
„A fost declarată eligibilă modernizarea căminului cultural din satul Boiu, cuprinsă într-un proiect european depus prin Grupul de Acţiune Locală din care facem parte. Urmează semnarea contractului de finanţare, iar apoi  procedura de achiziţie şi execuţia propriu-zisă. Valoarea eligibilă este de 49.000 de euro, dar diferenţa pentru a acoperi costul total o alocăm din bugetul local”, afirmă primarul. Acesta îşi mai doreşte ca în anul în curs să apuce să doteze şi căminul cultural din Rapolt, care are nevoie de încălzire centrală.

… câte un drum comunal
„Până în luna august, intenţionăm să finalizăm modernizarea DC 38 Rapolţel (1,1 km), demarată din fonduri proprii. Deoarece implică betonare, am preferat să sistăm lucrările pe perioada iernii, ca să nu facem un lucru de mântuială.  De asemenea, am mai depus tot pe GAL, în luna curentă, modernizarea DC Folt (690 metri), cu o valoare de 93.000 de euro. Pentru acest proiect, finanţarea eligibilă este de 43.000 de euro, restul urmând să fie susţinut din bugetul propriu”, arată primarul. El mai are în vedere şi un viitor proiect pe care-l poate depune la Compania Naţională de Investiţii, dar şi unul vizând construirea unui nou sediu pentru primărie, studiul de fezabilitate fiind deja întocmit.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

10 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

10 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

10 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

10 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

10 ore ago