Investiţii peste investiţii în municipiul Hunedoara

07 str. vanatorului hd 21Oana Mihnea

Anul 2016 a început în forţă pentru administraţia locală a municipiului Hunedoara. Fie că este vorba despre proiecte începute încă de anul trecut, fie de cele care au demarat abia anul acesta, edilul şef al municipiului, Viorel Arion, ţine cont de solicitările venite din partea cetăţenilor şi face tot posibilul să le ducă la îndeplinire. De aceea, un număr important de străzi au intrat în reabilitare, pensionarii urmează să aibă un spaţiu special amenajat pentru ei iar Castelul Corvinilor mai dobândeşte un punct de atracţie turistică.

17 străzi în lucru
La începutul lunii martie a acestui an s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea a 17 străzi din municipiul Hunedoara, toate având termen de finalizare trei luni. Este vorba despre străzile 22 Decembrie, Cernei, Crişan, Revoluţiei, Bucegi, Buituri, Lătureni, Laminatorului, Alecu Russo, Dr. Marinescu, Vânătorului, Grădinilor, Cloşca, DC 113 A, Turnătorului, Victor Babeş şi Constantin Bursan. Sumele prevăzute pentru realizarea lucrărilor la aceste străzi sunt cuprinse între 200.000 lei şi 800.000 lei. Investiţiile cuprind modernizarea părţii carosabile, trotuare, ziduri de sprijin, borduri, rigole. Pe lângă acestea, administraţia locală investeşte şi în reabilitarea Pieţei Iancu de Hunedoara, unde valoarea totală a proiectului este de 480.397 lei. Şi aleile din Parcul Corvin vor trece printr-o etapă de reabilitare, la fel ca şi parcarea de pe strada Avram Iancu.

Noua Casă a Pensionarilor
O veste bună vine din partea Primăriei Hunedoara şi pentru pensionari. Deja au început lucrările la modernizarea fostului spaţiu PT 7B, Punct termic de pe Bulevardul Corvin, care va fi transformat în Casa Pensionarilor. Valoarea estimată a investiţiei ajunge la 511.370 lei. În cadrul reabilitării imobilului vor fi înlocuiţi învelitorii existenţi, clădirea va fi anvelopată, se vor face reparaţii la pereţi, tencuieli interioare şi exterioare, zugrăveli, pardoseală nouă, grupuri sanitare pe sexe, refacerea instalaţiei electrice, tâmplărie exterioară nouă, geamuri termopan etc. În urma reabilitării, noua Casă a Pensionarilor va cuprinde o sală de club, sală de activităţi comune, sală proiecţii, cabinet medical, birou administrativ, oficiu, dar şi încăperi anexe cu destinaţie specială (magazie, sală cazane, grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi şi o terasă acoperită.
„Suprafaţa este destul de generoasă, 600 mp. Pentru cabinetul medical avem deja un număr de medici care s-au oferit voluntari să lucreze aici. Dar, vom ţine cont şi de solicitările pensionarilor şi ne vom adapta la acestea. Cel mai probabil, în 30 sau 40 de zile va deveni funcţională“, a precizat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
La sfârşitul lunii aprilie a.c., Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui un nou muzeu, şi anume, Muzeul „Casa Breslelor“. Proiectul în valoare de 2.626.660 lei este finanţat din fonduri norvegiene, gestionate de Ministerul Culturii. Muzeul are scopul de a proteja şi de a conserva patrimoniul cultural pentru generaţiile viitoare şi asigurarea accesului publicului la acesta. În fapt, aici va fi pusă în valoare o colecţie numismatică identificată pe teritoriul Castelului Corvinilor, dar şi colecţii aferente celor patru bresle, cizmari, tăbăcari, ţesători şi cojocari.

Skate Park pentru tineri
Nici tinerii din municipiu, pasionaţi de sporturile „extreme“, nu au fost lăsaţi la o parte de administraţia locală. Pentru ei, primăria va amenaja un Skate Park modern, care se va afla pe strada Mihai Viteazul. Deocamdată, proiectul se află în faza de obţinere a avizelor legale şi are o valoare totală de 520.000 lei. Suprafaţa totală pe care va funcţiona acest skate park este de 2.564 mp. Investiţia va cuprinde alei de acces, platforme betonate, iluminat, mobilier urban, zone verzi, module. Skate Park-ul constă într-o platformă de beton cu şase elemente tipice skateboard-ului şi balustrade metalice. În jurul platformei betonate vor fi 1.165 mp de gazon şi se vor planta arbori în zona verde. De asemenea, vor exista 10 bănci pentru odihnă şi o cişmea. Toate echipamentele şi materialele folosite vor respecta normele de securitate din legislaţie, astfel încât tinerii să îşi petreacă timpul liber în siguranţă.

11 comentarii la „Investiţii peste investiţii în municipiul Hunedoara”

 1. Doar povesti marca Arion….asta doar a imbogatit-o pe Harau in cei 4 ani de mandat…asta e marea lui realizare!

 2. Promisiuni peste promisiuni intr-o campanie electorala „avortata” (co-nceputa inainte de termen).
  Nu stiam ca si substantivele proprii pot avea gen ?!
  Dar arta posibilului, Politica, ne contrazice. Cum ?
  Carmen HARAU = Mircea Ioan MOLOT (la feminin) !!!
  (Unii spun cum ca ar fi mai lacoma ca el).
  Sau, in acelasi registru, telenovela politicii devene (Mircea/Mircia), continua cu episodul hunedorean (Harau/Arion). Aici deznodamantul se prefigureaza a fi mai scarbos.
  Succesuri.

 3. Nu va fie de deochi, il laudati pe Arion? Cred ca va trece la PSD ca d’aia il gratulati.

 4. Pai si strada Stejarilor cand o faceti sau strada Severin ca e plin ochi de gropi noroi si alte chestii o.O O.o

 5. Planuri sant multe , realizarea lor ramane sa se poata percepe poate peste alte 50 de ani…intrucat au trecut 26 de ani si am perceput cu amaraciune priceperea celor care au vrut si au devenit primari in acest oras numit Hunedoara probremele sant tot nerezolvate si s-a mai degradat in timp mai multe " PLANURI " reale cat si cele in " avanpremiera"…pacat ca interesele majore nu sant in interesul majoritatii comunitatii…cred ca cei care fac aceste planificari NU sant profesionisti in domeniu…

 6. Planuri sant multe , realizarea lor ramane sa se poata percepe poate peste alte 50 de ani…intrucat au trecut 26 de ani si am perceput cu amaraciune priceperea celor care au vrut si au devenit primari in acest oras numit Hunedoara probremele sant tot nerezolvate si s-a mai degradat in timp mai multe " PLANURI " reale cat si cele in " avanpremiera"…pacat ca interesele majore nu sant in interesul majoritatii comunitatii…cred ca cei care fac aceste planificari NU sant profesionisti in domeniu…

 7. Felicitari,luati in considerare si strada Tomis care este un dezastru,plina de gropi in care ne rupem masinile zi de zi 🙁 Macar astupati gropile existente daca nu sunt bani pentru asfaltare.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.