Investiţie inauguratã la Apa Serv Valea Jiului

Maximilian Gânju

Abonaţii Apa Serv din cele şase localităţi ale Văii Jiului, dar şi ai altor operatori de apă şi canal din restul judeţului, îşi vor putea face verificarea obligatorie la aparatele de înregistrat consumul într-un laborator de metrologie performant. Investiţia realizată din fonduri proprii de către Apa Serv Valea Jiului a primit autorizarea ISCIR şi este printre primele 16 laboratoare din ţară care efectuează măsurători foarte precise.
Totul a fost făcut în regie proprie
„Abia la finele săptămânii trecute am primit autorizaţia de la ISCIR, iar de astăzi, acest laborator este funcţional. Înainte, a funcţionat într-o clădire din cartierul Colonie, o clădire improprie şi care a şi fost dărâmată. Cu angajaţii noştri, am amenajat în centrul municipiului Petroşani, într-un spaţiu al Apa Serv care nu era folosit, noul laborator modern. Totul a fost făcut cu oamenii noştri, încât costurile să fie minime. Noutatea este că într-o singură zi pot fi verificate chiar şi 80 de apometre, în medie, o verificare durând circa 40 de minute. În plus, suntem şi transparenţi faţă de consumatori şi dacă au o nelămurire, ei pot asista la verificare, însă trebuie să solicite acest lucru. Ar mai fi de spus şi că preţul pentru o verificare la un apometru de apartament este circa 26 de lei, iar pentru unul de scară este de 44 de lei”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Maşini de intervenţie pe bani europeni
Tot ieri, în cadrul inaugurării noului laborator metrologic al operatorului de apă şi canal din Valea Jiului, au fost prezentate şi două autospeciale achiziţionate de societate în baza primului proiect european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Proiectul are o valoare de 40 de milioane de euro, se află în derulare, iar operatorul de apă şi canal a achiziţionat cele două autospeciale de intervenţie, pentru a asigura permanenţa şi intervenţia în vestul Văii Jiului. „Aceste autospeciale performante vor deservi localităţile Vulcan şi Lupeni şi în acest fel, vom avea câte o maşină de intervenţie în fiecare localitate din Vale. Ele pot interveni acolo unde sunt probleme chiar şi iarna, funcţionează chiar şi la temperaturi de -5 grade Celsius, lucru pe care autospecialele pe care le avem acum nu-l pot face ”, a mai declarat Costel Avram. Practic, cele două maşini vor fi folosite la desfundarea canalelor, la vidanjat acolo unde este necesar, precum şi la alte operaţiuni, a explicat Florin Dionisa, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului.

MesagerulHunedorean