Investiţia de apă-canal de la Peştişu Mare, împărţită în două

  Oana Mihnea

Proiectul cu viitoarea reţea de apă potabilă şi canalizare de la Peştişu Mare a ajuns din nou pe masa aleşilor locali de la Hunedoara. Criza de timp a dus la împărţirea lucrărilor în două etape, anul acesta apa şi anul viitor canalizarea.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au explicat vineri, în şedinţa ordinară a consiliului local, motivul pentru care pe ordinea de zi a fost inclus şi un proiect de hotărâre legat doar de reţeaua de alimentare cu apă în Peştişu Mare. Deşi investiţia datează din anul 2009, abia în luna octombrie a anului curent primăria a primit aprobarea finanţării de la Uniunea Europeană.
În această situaţie, având în vedere că până la sfârşitul anului mai sunt doar două luni, este imposibil ca lucrările să mai fie realizate în totalitate. De aceea, s-a luat decizia ca lucrările să fie împărţite în două, şi anume, până în decembrie să fie finalizată reţeaua de alimentare cu apă potabilă, urmând ca anul viitor, până în luna iunie, să fie realizată şi canalizarea. Astfel, consilierii locali de la Hunedoara au trebuit să aprobe deocamdată studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru apă. De la explicaţii până la discuţii contradictorii şi întrebări incomode, a fost un singur pas. Consilierul UNPR Laura Borca a ridicat problema semnării ordinului de începere al lucrărilor, care a fost dat încă din luna septembrie. Mai precis, ordinul a fost semnat înainte ca finanţarea să fie aprobată. În faţa acestor acuzaţii, primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, a menţionat că vina nu îi aparţine. „Încercaţi să mă faceţi pe mine vinovat, dar în urma discuţiilor purtate cu cei de la Bucureşti în legătură cu acest proiect am fost asigurat că vom primi finanţare. Nu este vina mea că ei una zic şi alta fac în realitate“, a precizat Viorel Arion.
Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de lei, iar lucrările urmează să fie executate de firma Delta din Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei. Alimentarea cu apă va cuprinde o conductă în lungime de 12.400 de metri, două staţii de pompare apă, 380 de branşamente, 70 de hidranţi şi 56 de cămine. Canalizarea va cuprinde o conductă de 7.500 de metri, 380 de racorduri, patru staţii de pompare a apei uzate, 480 de conducte de refulare şi 174 de cămine de vizitare. Proiectul de hotărâre cu fazarea lucrărilor a trecut de votul consilierilor locali.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

52 de minute ago

Felicitare Florii

54 de minute ago

Felicitare Florii

54 de minute ago

Felicitare Florii

56 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

58 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

58 de minute ago