Invazie de hunedoreni la Campionatul Naţional de şah

Ciprian Marinuţ11 x 2 daria visanescu

Nouă jucători de la Clubul de şah Deva, în frunte cu maestra FIDE Daria Vişănescu (foto), trei de la CS Vulcan şi o jucătoare de la CSM Jiul Petroşani participă în aceste zile la Campionatele Naţionale de şah pentru juniori. Este cea mai importantă competiţie de la începutul acestui an organizată de Federaţia Română de şah, iar la start se află peste 500 de jucători legitimaţi la cluburi din întreaga ţară, la şapte categorii de vârstă, între opt şi 20 de ani. Întrecerile au loc în perioada 30 martie – 9 aprilie, în Staţiunea Călimăneşti-Căciulata.
Tradiţie de performanţă
Alături de multipla campioană Daria Vişănescu, care va concura la categoria jucătoarelor de 20 de ani, Clubul de şah Deva va fi reprezentat alţi opt jucători. Lista este deschisă de Dragoş Vişănescu (fratele Dariei), Filip Răcăşan, Viktor Sekereş, Tudor Stănescu, care vor concura la categoria băieţi opt ani, iar apoi urmează David Melicuţ (băieţi 10 ani), Daria şi Denisa Bocănici (fete 10 ani) şi Francesca Maniul (fete 12 ani). Clubul CS Vulcan îi aliniază la start pe Oana – Magdalena Şchiopu (fete 10 ani, dublă legitimare cu CSS nr. 1 Timişoara), Georgiana Secrieru (fete 14 ani), Andrei Secrieru (băieţi 12 ani), iar de la CSM Jiul Petroşani va concura Ştefania Boloţeanu (fete opt ani). Evident, visul tuturor celor de la categoriile mici este să urmeze calea performanţelor deschisă de maestra FIDE Daria Vişănescu.
Jucători de top, pretenţii internaţionale
Între participanţi se află cel mai tânăr maestru internaţional, Bogdan Deac, campion mondial la categoria 13 ani băieţi, maestrul FIDE Mihnea Costachi, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de juniori 2014, David Gavrilescu, numărul unu european la 12 ani, conform ratingului elo, precum şi alţi medaliaţi naţionali. Competiţia se anunţă a fi una extrem de disputată, având în vedere faptul că aici se vor stabili reprezentanţii României la Campionatele Mondiale şi Europene.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.