Educatie si cultura

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT: VIAŢA, O CĂLĂTORIE SUBLIMĂ (2)


Am să încep acest articol spunându-vă să luaţi din ceea ce scriu, doar ceea ce vi se potriveşte! N-am pretenţia de a fi făcut vreo descoperire nouă, sau că tot ceea ce spun este adevărul absolut. Voi, cei care aţi ales să parcurgeţi alături de mine această călătorie, după ce veţi citi, aveţi obligaţia să cercetaţi! Eu pot deschide căi, pot veni cu soluţii pentru problemele voastre, vă pot da răspunsuri, însă rugămintea mea este să prelucraţi individual fiecare informaţie, să o treceţi prin filtrul vostru şi… cine ştie?!… poate vom descoperi alte lucruri interesante.
Pentru mulţi oameni, viaţa este o continuă încercare/provocare, pentru unii este un chin, o şcoală de corecţie, pentru alţii este un fapt în sine, cu etapele ei, cu principii şi aşteptări, iar ultima categorie este a celor care trăiesc din inerţie. Eu mă încadrez în prima categorie, deşi o vreme m-am situat în cea de-a treia. Tu? Cea de pe urmă se referă la cei care nu s-au confruntat cu probleme prea mari, n-au avut trăiri fulminante pe nici un plan, deşi mulţi sunt extrem de bine realizaţi material sau profesional. Cei mai numeroşi dintre aceştia sunt „bebeluşii universului“, veniţi pe pământ să testeze situaţia. Drept urmare nu se confruntă cu mare lucru, dar nici adrenalină nu există şi nici prea multă credinţă. Aş putea spune că nici nu-L vor cunoaşte pe Dumnezeu, cu adevărat, în această viaţă. Important este că mare parte din ei nu sunt oameni răi. A treia categorie, însă, este foarte complicată. Aici găsim marea majoritate a omenirii, pe cât de firească, pe atât de nocivă. Principiile lor ţin mai degrabă de educaţie (mai mult sau mai puţin existentă sau corectă), le aplică de cele mai multe ori în detrimentul celor din jur, sau chiar al lor, iar aşteptările generează conflicte, deznădejde, suferinţă. Aici se află cei care calcă peste orice, sau peste oricine ca să atingă un scop, aici îi găsim pe cei căldicei, care au credinţă, dar nu ştiu de ce cred, fac şi bune şi rele, cu foarte mare lejeritate. Cei din a doua categorie sunt, pe de o parte, persoane care nu iubesc viaţa, nu înţeleg ce caută aici, nu le place nimic şi nu se prea pot adapta niciunde. Nu ştiu să iubească, se plictisesc repede de oameni, de lucruri, sau de locuri. Pe de altă parte sunt cei cu încărcătură karmică grea, cei care au de curăţat atât bagajul lor, cât şi al neamului lor. Acestora le vom acorda cel mai mult spaţiu în „trenul“ nostru, dar nu acum. Iar cei din prima categorie sunt acrobaţii acestei lumi. Au şi ei, desigur, un bagaj karmic, sunt spectaculoşi şi imprevizibili, dar îşi trăiesc viaţa cu un maximum de adrenalină, ceea ce le şi conferă un aspect de unicitate, râvnit de celelalte categorii. Aici vă propun să ajungeţi! Să trăiţi viaţa ca pe o sărbătoare continuă, să faceţi Rai din tot ce aveţi şi să trăiţi experimental, dar cu dragoste de viaţă. Mai există o categorie la care nu voi face astăzi referire, cea a oamenilor „treziţi“ spiritual, oameni care trăiesc în deplină armonie cu ei şi cu tot ce există. Aici va trebui să ajungem împreună!
Aspectul de bază, de care vă rog să ţineţi cont, este CREDINŢA în Dumnezeu, în forţa supremă a lucrurilor. Există oameni care nu cred în El. Dar nici acesta n-ar fi un mare obstacol, pentru că El crede în fiecare dintre noi şi va veni ziua în care vor putea spune: „Cred, Doamne, şi mărturisesc că Tu eşti cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu.“ Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut!
În încheiere aş vrea să subliniez că nici o cale nu este greşită atunci când cauţi adevărul! Pentru că, dacă îl cauţi, ţi-l doreşti, iar dacă ţi-l doreşti, eşti deja pe calea care duce spre el!
ALEGEŢI SĂ TRĂIŢI CU DETAŞARE, BUCURÂNDU-VĂ DE VIAŢĂ!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura