FlashPolitica si administratie

Interviu cu Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva: „Municipiul Deva are nevoie de o nouă abordare asupra dezvoltării pe termen mediu şi lung“

– Domnule viceprimar, alegerile locale se apropie, sunteţi candidatul PSD pentru funcţia de edil al municipiului Deva. Cu ce gânduri intraţi în perioada de precampanie electorală?
– Mai întâi de toate aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, este o responsabilitate care mă onorează şi cred că alături de colegii mei putem oferi devenilor un program electoral care să permită creşterea calităţii vieţii în această comunitate. Gândurile cu care intrăm în perioada de precampanie electorală, aşa cum văd că se numeşte acum, sunt cele care m-au animat de-a lungul anilor pe care i-am petrecut în administraţie şi care au gravitat în jurul asigurării dezvoltării unei comunităţi cu oameni care au înţeles mereu să respecte urbea în care trăiesc. Sigur că, actuala situaţie generată de existenţa unei pandemii cu un număr de cazuri noi care ne pune pe toţi în gardă, schimbă fundamental modul în care putem comunica, cu alegătorii noştri, dar ne vom adapta situaţiei. Important este, în opinia mea, să continuăm să fim acolo unde cetăţenii au o problemă de rezolvat. În general spunem că avem de discutat şi de pus bine în pagină o problemă cu impact electoral. Aşa o fi, dar la Deva, am înţeles că oamenii au probleme de rezolvat şi aşteaptă soluţii din partea administraţiei, fie că vorbim aici despre infrastructură sau despre toaletarea crengilor copacilor de pe marginea drumului. Cetăţenii au probleme concrete şi depind de intervenţia promptă şi eficientă a unei administraţii care să îi respecte. Restul gândurilor pot suna frumos, dar cred că în această perioadă oamenii aşteaptă răspunsuri clare, la probleme obiective. O astfel de abordare este singura capabilă să redea încrederea cetăţenilor într-o clasă politică, ce trebuie să se repoziţioneze în raport cu cetăţenii acestei ţări. Altfel, vă spun, încă de pe acum, cetăţenii vor participa într-o măsură tot mai mică la viitoarele scrutinuri.
– Domnule Ovidiu Moş, care sunt principalele probleme pe care doriţi să le discutaţi cu cetăţenii municipiului Deva în următoarea perioadă?
– Următoarea perioadă este de fapt continuarea unei perioade de timp în care am tot vorbit despre dezvoltare comunitară, respectând o axă descrisă de următoarele dimensiuni, spital-şcoală-stradă-digitalizare-fonduri europene. Pe larg, vorbim despre investiţii în sănătate, educaţie, infrastructură, digitalizarea administraţiei publice locale şi despre un efort de creştere a capacităţii noastre de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţii.
Din punctul de vedere al turismului, transformarea cetăţii într-un loc cu potenţial adevărat turistic nu poate fi realizată fără a înţelege un aspect definitoriu şi anume că Cetatea aparţine în primul rând locuitorilor municipiului Deva şi din acest motiv acest obiectiv turistic trebuie să devină un spaţiu în care să fie organizate cu caracter permanent şi regulat evenimente culturale care să sprijine potenţialul creativ al locuitorilor municipiului. Fie că vorbim despre expoziţii de pictură sau despre concerte în aer liber, Cetatea poate să devină un punct de atracţie în primul rând pentru cetăţenii municipiului nostru. Acest tip de schimbare de viziune cu privire la Cetatea Devei vine să întregească conceptul nostru legat de creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii municipiului.
Apoi, având în vedere acelaşi principiu al calităţii vieţii, ne dorim modernizarea acelor drumuri care sporesc conectivitatea, realizarea funcţionalităţii reţelelor de străzi principale şi secundare, ţinându-se cont de împărţirea pe profile diferite ale acestor străzi. De asemenea, avem în vedere funcţionalitatea acestora din punctul de vedere al revitalizării spaţiului urban existent, dar nefolosit în acest scop.
Cred, şi am mai spus-o anul acesta de câteva ori, că nu suntem suficient de abili în raport cu poziţia strategică a municipiului, nu reuşim să beneficiem de coridorul patru pan-european, de situarea noastră pe calea Vestului şi mă refer aici la E68. Este vital pentru anii care vin să generăm o politică de facilităţi fiscale care să genereze crearea de parcuri logistice, de facilităţi urbane care să atragă investiţii şi care să ne asigure că vom fi în următorii zece ani un pol de dezvoltare în această regiune.
– Credeţi că puteţi câştiga funcţia de edil, în condiţiile unui singur tur de scrutin şi în perspectiva unor alegeri locale desfăşurate de-a lungul a două zile?
– Răspunsul este simplu şi vă spun că da, altfel nu mă aflam aici şi nici nu cred că cineva investea atât de multă încredere în mine dacă nu credeam că putem câştiga. Pregătim o listă de candidaţi pentru Consiliul Local Deva cu care s-ar mândri orice partid politic din România, avem o abordare care poate să schimbe lucrurile în Deva pentru mulţi ani de aici încolo şi cel mai important este faptul că locuitorii acestui municipiu au maturitatea necesară pentru alegerea acelora care au demonstrat de-a lungul anilor că administraţia se face în folosul cetăţenilor şi că nu este nimic mai onorant pentru un om politic decât să participe la dezvoltarea comunităţii care i-a acordat încredere.
Se vorbeşte în acest context epidemiologic dificil despre posibila amânare a alegerilor pe motiv că nu ne vom putea desfăşura campania electorală, că nu vom putea să dialogăm cu alegătorii în formula clasică, dar cred că vreme de patru ani şi mă refer aici la oamenii din administraţia locală, am avut timp să oferim cetăţenilor măsura responsabilităţii şi capacităţii noastre. Perioada care urmează este una de bilanţ, o perioadă în care sper să existe dorinţa de dialog cu privire la ceea ce s-a făcut bine, cu privire la ceea ce s-a făcut mai puţin bine în administrarea municipiului Deva. Eu, ca de fiecare dată, în aceşti ultimi ani, îmi voi exercita cu decenţă şi responsabilitate funcţia pe care o îndeplinesc în numele celor care au avut şi au în continuare încredere în mine şi în echipa mea.
– Vă mulţumesc pentru timpul acordat, ştiu că aveţi multe lucruri de făcut în această perioadă.
– Şi eu vă mulţumesc pentru interesul manifestat faţă de activitatea mea şi sper să avem ocazia să discutăm în mod aplicat, punct cu punct, strategia de dezvoltare pe care o propunem cetăţenilor Devei. (A.Năstase)

One thought on “Interviu cu Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva: „Municipiul Deva are nevoie de o nouă abordare asupra dezvoltării pe termen mediu şi lung“

  • Atata ar ma trebui sa ajunga alcoolistul asta primar,
    Alcoholist si SPAGAR cu acte in regula, niciun manager de firma care lucreaza cu primaria Deva nu scapa ne abordad de dl Mos , care cere SPAGA cu nerusinare.
    Alo DNA !!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura