Categories: Actualitate

Întâlnirea de toamnă a voluntarilor şi ambasadorilor Geoparcului Dinozaurilor

Adriana Clej

 

Întâlnirea de toamnă a ambasadorilor şi a voluntarilor pentru Geoparcul Dinozaurilor a reprezentat un moment de bilanţ al activităţilor desfăşurate de tinerii din Ţara Haţegului pe parcursul a şase luni. Circa 50 de ambasadori şi voluntari pentru Geoparc au venit în faţa colegilor lor pentru a le prezenta proiectele şi activităţile pe care le-au desfăşurat şi pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine ce înseamnă programul de voluntariat.
”Călătoria lui Andi Andezit prin arii protejate şi geoparcuri internaţionale” este proiectul Asociaţiei Drag de Haţeg şi al Geoparcului, acesta având ca scop promovarea primului Geoparc Internaţional UNESCO din România în ţară şi în străinătate. Mascota Andi Andezit, realizată chiar de voluntari, a călătorit în 14 geoparcuri din Europa, Asia şi America de Nord, în cinci destinaţii de ecoturism din România şi în Geoparcul ţinutul Buzăului. Proiectul a fost o bună ocazie pentru voluntari de a lua legătura cu reprezentanţi ai geoparcurilor din întreaga lume şi de a afla mai multe informaţii despre unicitatea acestor teritorii la nivel mondial. Proiectul s-a bucurat de un real succes.
Mascota Andi Andezit a devenit model pentru Geoparcul Tumbler Ridge din Canada, iar directorul acestui geoparc, Sarah Gamble, a făcut o vizită în ţara Haţegului tocmai pentru a-i cunoaşte pe ambasadorii şi voluntarii Geoparcului.
”Casa Pietrelor” este proiectul derulat de Asociaţia Wild Roots şi Geoparcul Dinozaurilor ţara Haţegului, care a avut ca rezultat realizarea unui nou punct de vizitare în localitatea Ohaba Sibişel. Voluntarii pentru Geoparc au fost implicaţi în lucrările de amenajare utilizând materiale exclusiv ecologice precum lut, lemn, pământ şi iarbă.
Cele două proiecte au fost un bun prilej de a forma o nouă generaţie de ambasadori din rândul voluntarilor pentru Geoparc. Pe lângă proiecte, ambasadorii şi voluntarii pentru Geoparc au fost implicaţi într-o mulţime de evenimente educaţionale, culturale şi sportive desfăşurate în ţara Haţegului, dar şi în alte locuri din ţară.
Voluntarii geoparcului sunt unul dintre cele mai dinamice programe de voluntariat din România, iar munca voluntarilor este apreciată prin adeverinţe şi certificate de voluntariat emise de Universitatea din Bucureşti şi recunoscute la nivel internaţional.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Corvinul joacă, din nou, pentru victorie

Astă seară, revelația acestei ediții a Cupei României, formația Corvinul Hunedoara (care a învins în…

3 minute ago

Scandal imens înainte de Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Organizatorii și autoritățile nu și-au respectat promisiunile

De când Parisul și-a lansat can­di­da­tura pentru găzduirea Jocurilor Olimpice, pe care a câștigat-o în…

4 minute ago

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

21 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

21 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

21 de ore ago