Categories: Flash

Insula cu broaştele ţestoase Caretta Careta

Datorită plajelor înconjurate de stânci, a nisipului fin, a peisajelor idilice, dar şi a ospitalităţii greceşti, insula Zakynthos se înscrie cu succes în ofertele de vacanţă pentru familiile cu copii, dar şi pentru tinerii aventurieri.
Un mic golf cu stânci
Deşi în zonă nu se află prea multe hoteluri de lux, pensiunile şi vilele greceşti compensează din plin acest deficit. În Zakynthos vei fi surprins să descoperi că staţiunile nu sunt întinse de-a lungul plajei, ci pornesc către interiorul insulei, dar tocmai asta e ideea: în Zakynthos te duci să descoperi locuri, plaje, golfuri. Cele mai populare staţiuni de vacanţă din Zakynthos sunt: Laganas (ideală pentru tinerii care nu vor să doarmă noaptea), Argassi (staţiune pentru tineri, cupluri, familii şi copii mici), Alykes (familii), Alykanas (linişte şi relaxare), Kalamaki (plaje curate, hoteluri frumoase) şi Agios Nikolas (staţiune liniştită, potrivită pentru scuba diving). Una dintre cele mai celebre plaje din zonă este Navagio, un mic golf străjuit de stânci verticale cât un bloc de 6-7 etaje, pe a cărui plajă a eşuat un vapor turcesc care făcea contrabandă cu ţigări. Nisipul alb strălucitor şi apa de un albastru deschis ireal, vă vor rămâne mult timp întipărite pe retină. În aceste locuri nu se poate ajunge decât pe mare, cu una din multele excursii oferite de micile agenţii de turism din staţiuni. Dacă eşti genul aventurier, te poţi plimba prin staţiuni. În Zakynthos vei avea ocazia să descoperi plaje ascunse, la care se ajunge un pic mai dificil. O altă atracţie specifică insulei Zakynthos o reprezintă peşterile formate la malul mării. Una dintre cele mai cunoscute este Blue Caves, care se vizitează în aceeaşi excursie cu Navagio.
O altă atracţie a insulei Zakynthos sunt broaştele ţestoase Caretta Careta, protejate prin lege.
Icoana făcătoare de minuni
Alte edificii din Zakynthos ce merită vizitate sunt: Catedrala Aghios Dionysos (cea mai mare şi frumoasă din insulă, singura care a scăpat intactă după cutremurul din 1953 cu o campanilă ce aminteşte de Bazilica San Marco din Veneţia, în care se găseşte sicriul cu Sf. Dionysos, patronul oraşului), Aghios Keriotissas (construită pe locul unde a fost găsită icoană făcătoare de minuni; se spune că orice tentativă de a muta icoană a fost zadarnică), Panagia tis Eleftherotrias (mănăstire de femei, construită în 1961) şi Aghios Penteleimonas (are un puţ de apă în interior, sub altar şi este folosită de credincioşi pentru vindecare). Plajele din Zakynthos sunt superbe, fiind principalul motiv pentru care turiştii vin în număr mare aici. Apa cristalină, de un albastru ireal, contrastează minunat cu nisipul auriu. Spre deosebire de alte insule greceşti, unde plajele nu au nisip, ci doar pietriş, toate plajele din Zakynthos sunt binecuvântate cu nisip fin. Cele mai frumoase plaje sunt: Navagio, Banana Beach, Porto Zoro, Limnionas (golf stâncos), Porto Vromi (golf superb, nu foarte popular), Porto Zorro, Keri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

21 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

21 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

21 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

21 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

21 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

21 de ore ago