Categories: Info IT

Instalarea unor fonturi noi

Sebastian Mezei

Atunci când dorim să realizăm documente, utilizarea unui font adecvat poate face diferenţa între un document reuşit, cu un aspect care să atragă şi unul banal, obişnuit.
Pentru aceasta, uneori avem nevoie de fonturi diferite faţă de cele instalate implicit în calculatorul personal şi trebuie să instalăm fonturi noi.
Instalarea fonturilor în Windows este o operaţiune rapidă şi simplă. Odată instalate în Windows, fonturile devin disponibile în programele Office.
Pe Internet există foarte multe site-uri care furnizează fonturi, pachetele de fonturi descărcate fiind uneori comprimate zip, pentru a reduce dimensiunea fişierului şi pentru a face descărcarea mai rapidă. Dacă aţi descărcat un font care este salvat în format zip, acesta se decomprimă înainte de utilizare, apoi accesaţi Panoul de control, faceţi clic pe Aspect şi teme, apoi faceţi clic pe Fonturi.
În meniul Fişier, faceţi clic pe Install New Font şi selectaţi fontul salvat în calculator, apoi faceţi clic pe OK.
Puteţi selecta mai multe fonturi de adăugat, menţinând apăsată tasta CTRL, apoi faceţi clic pe fiecare font pe care doriţi să-l adăugaţi.
Când instalaţi fonturi noi, trebuie reţinut faptul că fiecare font va funcţiona numai pe computerul unde s-a instalat. Dacă trimiteţi documente la alte persoane sau intenţionaţi să le utilizaţi sau să le vizualizaţi pe alte calculatoare, fonturile noi pe care le-aţi instalat pe computerul dvs. probabil nu se vor afişa la fel pe celălalt computer. Textul care s-a formatat cu un font care nu este instalat pe un computer va fi afişat cu fontul Times New Roman sau cu fontul implicit. De aceea, este necesar ca odată cu transmiterea documentului, să ataşaţi şi fonturile utilizate, dacă acestea nu sunt instalate în mod implicit odată cu sistemul de operare.
Fonturi gratuite pot fi descărcate şi de la adresa: www.1001freefonts.com.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean
Tags: fonturi noi

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

11 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

11 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

11 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

11 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

11 ore ago