Categories: Comunitate

Inspectoratul Şcolar sprijină copiii din medii defavorizate

Oana Mihnea

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a iniţiat o acţiune de ajutorare a copiilor din judeţ care provin din zone defavorizate, cu scopul de a le facilita accesul la educaţie. Pentru aceştia, în preajma sărbătorilor de iarnă, Moş Crăciun a venit puţin mai devreme şi le-a adus zâmbetul pe buze.

Le-au făcut o bucurie înainte de sărbători
În ultimele zile, doi copii cu situaţie materială precară şi alţi cinci elevi de şcoală primară au primit vizita unor reprezentanţii ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, aflaţi pe post de Moş Crăciun, care au ajuns la ei cu sacul plin de daruri. Este vorba despre cinci copii de la Şcoala Primară Bulzeştii de Sus, care s-au bucurat de pachete cu dulciuri, cărţi şi jucării. Condiţiile materiale existente în unitatea de învăţământ sunt unele foarte bune, elevii beneficiind de mobilier modern, calculatoare şi materiale didactice necesare. Cu această ocazie, conducerea IŞJ Hunedoara a discutat cu reprezentanţii administraţiei locale pentru asigurarea în viitor şi a accesului la Internet în şcoală. Un alt caz a fost acela al unui băiat de nouă ani din satul Valea Mare de Criş, care locuieşte împreună cu bunicii. Acesta este elev în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială Baia de Criş şi a fost vizitat de Moş Crăciun, chiar la el acasă, după terminarea orelor de curs.

S-a întors la şcoală
În satul Dumbrava, din comuna Ribiţa, într-o casă modestă situată la câteva sute de metri distanţă de restul caselor, unde ajungi pe un drum anevoios, locuieşte o familie formată din şase persoane, între care o fetiţă de şapte ani. Aceasta a fost înscrisă de părinţi în clasa pregătitoare, însă după un timp a fost retrasă de la şcoală din cauza neadaptării. Întreaga familie trăieşte din pensia tatălui de doar 400 lei şi alocaţia micuţei, traiul zilnic fiind foarte greu de asigurat. Unitatea de învăţământ şi IŞJ Hunedoara au făcut eforturi pentru a-i convinge părinţii ca fata să reia cursurile, demers care a avut succes, fetiţa fiind în acest moment din nou la şcoală. Moş Crăciun i-a făcut şi ei o bucurie, aducându-i haine, dulciuri, cărţi şi jucării.
„Una dintre priorităţile conducerii IŞJ Hunedoara este aceea de a asigura accesul la educaţie al tuturor copiilor de vârstă şcolară. În această perioadă, dar şi în viitor, intenţionăm să oferim sprijin suplimentar şi să ne îndreptăm atenţia asupra copiilor din mediile izolate, care au posibilităţi financiare limitate. Misiunea noastră ca dascăli este aceea de a găsi toate mijloacele pentru a-i ţine aproape de şcoală şi de educaţie“, a declarat profesoara Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului.
În perioada următoare, inspectoratul îşi propune să continue această acţiune şi să ducă daruri copiilor din mai multe şcoli izolate din judeţ, precum cele din zona Munţilor Poiana Ruscă şi din comuna Balşa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Zvonerii vorbesc prin târg că se fac lu­cruri extrem de grave pe la niște instituții.…

6 ore ago

Judeţul Hunedoara poate beneficia de fonduri în valoare de 510 milioane de euro prin Programul de Tranziţie Justă

Adriana Năstase Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Fereirra, a fost prezentă ieri în…

6 ore ago

Bulina albă

Dragoș Iulian Coadă, elev la Colegiul Național „Decebal” din Deva Pentru că a fost premiat…

6 ore ago

Bulina neagră

Costin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins drogat la volanul mașinii sale…

6 ore ago

Septuagenarul care a agresat sexual mai multe minore, lăsat acasă

Procurorii obținuseră internarea for­țată a bătrânului într-un centru de spe­cialitate aflat sub pază, dat fiind…

6 ore ago

Prostituatele i-au furat banii

Un timișorean a fost lăsat fără toți banii, după ce a mers la pros­tituate. Totul…

6 ore ago