Comunitate

Insemex Petroşani îşi consolidează poziţia de top în acest an

Magdalena Şerban

Conducerea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani şi-a definitivat coordonatele de activitate pentru anul 2020 în baza unui Plan de Cercetare ce cuprinde 14 propuneri de teme eligibile, pentru care cei de aici aşteaptă o evaluare finală înainte de a le da startul. Pe lângă acestea, mai există încă 13 proiecte de cercetare care se află în diferite etape de derulare, fiind contractate.

„Ne dorim ca în paralel cu continuarea unei bune activităţi ştiinţifice de cercetare, să dezvoltăm noi parteneriate interne şi internaţionale, în egală măsură consolidându-le pe cele existente. Bineînţeles, vom avea aceeaşi deschidere ca şi până acum în ce priveşte participarea la evenimentele de profil desfăşurate în ţară şi străinătate (congrese, conferinţe, târguri, manifestări), fiind o oportunitate de a ne certifica locul în domeniul în care performăm, de a veni în contact cu cei mai buni dintre cei buni şi de a deprinde noutăţile pieţei de profil. Nu facem rabat nici de la identificarea unor noi soluţii tehnice şi procedurale inovatoare, pentru a veni în sprijinul sănătăţii şi securităţii în muncă. Aşa cum am reuşit până în prezent, sunt convins că vom dobândi noi premii şi distincţii care să certifice valoarea invenţiilor pe care colectivul nostru le pune în slujba siguranţei în câmpul muncii. Totodată, expertizele tehnice pentru care suntem cooptaţi vor fi punct de plecare în anchetele procurorilor, făcând lumină în cazuistica aferentă unor incendii, explozii sau chiar tragedii”, a arătat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
Acesta a mai precizat că un alt deziderat pe care l-ar vedea materializându-se în 2020 este cel de extindere a portofoliului ce vizează domeniile de activitate acreditate. Nu în ultimul rând, atragerea tinerilor pentru a întregi echipa de cercetare cu un suflu nou constituie un alt pas ce va fi făcut alături de Universitatea din Petroşani, de altfel un important colaborator şi posibil furnizor de forţă de muncă aptă şi calificată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura