Flash

Innsbruck, capitala Tirolului

innsbruck-12
Situat  între graniţele Austriei cu Germania şi cu Italia, pe latura de vest a ţării, Innsbruck este unul dintre cele mai vechi şi mai frumoase oraşe din Europa. Capitală a provinciei Tirol, oraşul, situat pe râul Inn, de unde îşi trage şi numele, are propria sa frumuseţe, completată de un peisaj alpin adevărat şi munţi acoperiţi cu zăpadă.
Innsbruck a fost de două ori gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă (1964 şi 1976) şi este renumit pentru sporturile de iarnă. În plus, bisericile sale istorice, monumentele, muzeele, galeriile şi atmosfera pitorească, i-au câştigat oraşului reputaţia ca fiind o destinaţie de vacanţă austriacă impresionantă. Mai exact, turismul este cea mai importantă sursa de venit pentru autoritatea de oraş.
Cazare în Innsbruck
În Innsbruck şi împrejurimile sale se găsesc unităţi de cazare pe gustul fiecăruia, de la hotelurile luxoase de 5 stele din centrul vechi, la pensiuni primitoare sau apartamente de vacanţă spaţioase.
Atracţiile oraşului tirolez
Alpine Zoo este cea mai mare grădină zoologică din Europa, situată pe versantul sudic al platoului Hungerburg. Este gazda a aproximativ 2.000 de specii de animale diferite, inclusiv vulturi, ibecşi (capre sălbatice cu coarne mari şi curbate), urşi, vidre, bizoni, vulturi cu barbă şi multe alte specii rare.
Construită între 1553 şi 1563 de către Ferdinand I, biserica Hofkirche este o atracţie turistică populară. Iniţial, biserica a fost construită ca un memorial pentru Maximilian I, bunicul lui Ferdinand I. Astăzi, aici se găseşte şi un mormânt al lui Andreas Hofer, eroul naţional al Tirolului.
Acoperişul de aur este o destinaţie turistică faimoasă şi un punct de reper spectaculos în Innsbruck. Învelit cu 2.657 de ţigle aurite din cupru, acoperişul a fost construit pentru Împăratul Maximilian I, pentru ca acesta să poată vedea evenimentele şi turneele desfăşurate în piaţa de mai jos.
Arcul de Triumf poate fi găsit la capătul de sud al Străzii Theresien Maria. O parte a Arcului exprimă fericirea printr-o serie de sculpturi din marmură, realizate în detaliu, despre bucuria de a fi căsătorit, în timp ce cealaltă parte deplânge moartea împăratului Franz Stephan, soţul împărătesei Maria Tereza, care a murit în timpul festivităţilor de nuntă.
Turnul oraşului (Stadtturm) a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea şi este una dintre atracţiile turistice renumite din Innsbruck. Turnul are 197 metri înălţime şi face legătura cu vechea primărie a oraşului (Old Town Hall – Rathaus). Castelul oferă o privelişte frumoasă asupra oraşului şi asupra Munţilor Nordkette.
Swarovski Kristallwelten este un deal artificial cu o minunată cascadă. A fost proiectat de către Andrew Heller, un artist vienez multimedia. Dealul conţine la intrare un perete de cristal, cu aproximativ 12 de tone de pietre fin tăiate.
Altes Landhaus este fostul Parlament al statului federal. Situat în centrul oraşului Innsbruck, a fost construit între 1725 şi 1728. Constă într-o cameră parlamentară regională cu două etaje, o scară ornamentată frumos şi câteva statui şi fresce care prezintă peisaje din Tirol.
Din clăpari, în pantofi cu tocuri
Iarna, regiunea de schi de pe Nordkette este foarte apreciată. În doar câteva minute, ajungeţi pe munte cu autobuzul sau cu funicularul (Hungerburgbahn). Panorama splendidă care vi se oferă de aici, ca şi minunată experienţă de schi, vor fi amintiri de neuitat. Oferta culturală a oraşului este de asemenea bogată. Iar când vine vorba de shopping, motto-ul este „din clăpari, direct în pantofi cu tocuri“. Pe străzile comerciale din Innsbruck, cum este Maria-Theresien-Strase, întâlnim atât sportivi în costume de schi, cât şi turişti în căutare de cumpărături deosebite. O combinaţie unică de sport şi lifestyle, aşa cum numai în Innsbruck o găsim.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura