Înfrumuseţarea Devei a început cu toaletarea pomilor

OLYMPUS DIGITAL CAMERALoredana Goangă

Odată cu instalarea toamnei, a început şi pregătirea oraşului pentru perioada care urmează, dar şi pentru anul viitor. Lucrătorii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva s-au pus pe treabă şi, din momentul în care s-au oprit ploile, au început toaletarea pomilor.

Pomii sunt curăţaţi
Încă de joia trecută, mai exact de pe 3 octombrie, echipele care au grijă de spaţiile verzi au început să scurteze, să taie crengile şi să formeze coroanele pomilor din municipiu. Acţiunea vizează toţi pomii din oraş, însă pentru început, prioritari sunt cei cu risc în caz de furtună sau vânt puternic, dar şi cei mai mari. Potrivit directorului Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, inginerul Mircea Muzicaş, oamenii lucrează cu echipe formate din angajaţii serviciului, dar şi cu deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare. Aceştia din urmă sunt distribuiţi în echipele de muncă necalificată, iar angajaţii curăţă pomii cu o nacelă cu platformă, care poate ajunge chiar la  18 metri înălţime.

Deva – oraşul trandafirilor
Anul acesta, la iniţiativa primarului municipiului, Petru Mărginean, care doreşte să înfrumuseţeze oraşul, se va începe plantarea zonelor verzi cu trandafiri, deoarece costurile nu sunt unele ridicate, trandafirii rezistă ani de zile şi stau înfloriţi câteva luni pe an. Spaţiile au început să fie deja pregătite, în momentul de faţă, aducându-se pământ nou, urmând ca de săptămâna viitoare, să înceapă plantarea. „Dacă vremea ţine cu noi, sperăm ca în 20 de zile, să terminăm plantarea celor 7.000 de trandafiri. Suma totală a cheltuielilor pentru achiziţia acestora, dar şi a pământului, cu siguranţă nu va depăşi 100.000 de lei”, ne-a declarat Mircea Muzicaş.
Începând din luna noiembrie, va începe o altă plantare şi anume, o perdea de protecţie la locurile de joacă. Aici s-a decis plantarea unor arbuşti de conifere, deoarece rezistă şi în perioadele reci, păstrându-şi frunzele tot timpul anului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare