Categories: Sport

Înfrânţi, dar au câştigat experienţă

Ciprian Marinuţ

Echipa de popice a României, antrenată de petrileanul Marcel Dobrică şi cu Marian Bălan de la Inter Petrila în lot, s-a dovedit un adversar redutabil pentru deţinătoarea titlului mondial, Serbia, deşi a fost învinsă cu 6-2.

Au „furat” meserie
Amicalul disputat în deplasare cu galonata naţională a Serbiei, formaţie neînvinsă în ultimii patru ani, a reprezentat un câştig pentru popicarii români, în ciuda scorului de 6-2 pentru vecinii de la sud-vest de Dunăre. Componenţii naţionalei tricolore au acumulat experienţă, au furat din „ştiinţa” campionilor mondiali şi vor avea un moral mai bun pentru viitoarele partide. Antrenorul naţionalei Marcel Dobrică, de la Inter Petrila, spune că înfrângerea era aşteptată, dar că evoluţia tricolorilor a fost una la înălţimea adversarului. „Am pierdut din punctul de vedere al scorului, dar am avut şi foarte multe de câştigat. Rezultatul este cel aşteptat, însă evoluţia jucătorilor mei m-a mulţumit. Marian Bălan, de la Inter Petrila, a fost rezervă la acest meci în care cele mai multe popice doborâte pentru echipa noastră le-a reuşit ieşeanul Tudosie”, a declarat tehnicianul petrilean.

Un punct, pentru o calificare
Cu gândul la echipa sa de club, Inter Petrila, antrenorul Marcel Dobrică speră până la capăt ca tinerii săi jucători să reuşească minunea şi să se califice în „careul de aşi” al Diviziei Naţionale. Pentru atingerea acestui obiectiv, sâmbătă, în deplasarea de la Iaşi, Inter Petrila are nevoie de un punct pentru a urca pe locul patru şi a ajunge la Turneul Final. „Sunt conştient că nu prea avem şanse de a obţine remiza necesară, dar nu am ce să le reproşez acestor copii de liceu, care oricum s-au autodepăşit în această ediţie de campionat”, a declarat antrenorul petrilean.
Dacă seniorii vor rata lupta pentru medalii, cadeţii clubului pot aduce bucurie în oraş. Ca dovadă, în perioada 14-17 aprilie, sala de popice din  Petrila va fi gazda Campionatului Naţional  rezervat cadeţilor, turneu la care echipa de la Inter Petrila are mari şanse de fi printre formaţiile medaliate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

23 de ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

2 zile ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

2 zile ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

2 zile ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

2 zile ago