Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a stabilit ca expertiza propriu zisă, privind modul în care s-a declanşat incendiul de la Colectiv, să fie realizată de Institutul Naţional pentru Expertize Criminalistice, în parteneriat cu experţii de la Insemex Petroşani.
La desfăşurarea acestei expertize pot lua parte şi experţi angajaţi de către cei acuzaţi că sunt responsabili de tragedie. În plus, urmează să se mai realizeze şi o expertiză care ar trebui să determine gradul de rezistenţă la foc a construcţiei. Anchetatorii vor ca ancheta să fie finalizată până la sfârşitul acestui an, însă sunt şanse ca termenul să fie depăşit, dată fiind complexitatea cauzei. În tragedia de la Colectiv, soldată cu 60 de decese şi zeci de răniţi grav, anchetatorii au audiat circa 230 de persoane, iar 30 s-au constituit parte civilă în dosar, însă numărul celor care au avut de suferit şi vor cere compensaţii va fi cu mult mai mare. (M.Gânju)
Vorbesc gurile rele că un ales local a reușit să își tragă atâtea terenuri pentru…
C.G., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de dare…
Alin Tomuș, sociolog Pentru că publică volumul „Interes față de politică și atașament partinic”, o…
Procurorii olandezi cred că artefactele din tezaurul dacic furat din muzeul din Drets nu au…
Premierul Ilie Bolojan a prezentat, în cadrul ședinței, poziția Guvernului. "Atunci când am angajat răspunderea…
Magdalena Șerban Programul Tranziție Justă (PTJ) urmărește să atenueze impactului închiderii sau transformării unor activități…