Indemnizaţii de handicap, plătite celor trecuţi în lumea veşnică

Cristina Ghenea

O parte a persoanelor care beneficiază de indemnizaţii de handicap, din judeţul nostru, şi-au pierdut acest drept în urma efectuării unor revizuiri a gradelor în care bolnavii erau încadraţi. Mai mult, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au descoperit cazuri în care indemnizaţiile erau plătite unor persoane plecate deja în lumea celor drepţi.

Peste 18.000 de hunedoreni cu handicap
Potrivit reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, doar anul acesta, 24 dintre beneficiarii indemnizaţiilor de handicap au fost decăzuţi din drepturi. Asta, după ce au fost chemaţi la revizuirea gradului de handicap în care au fost încadraţi, însă, fie nu au avut documentaţia completă la dosar, fie nu s-au sinchisit nici măcar să se prezinte la sediul Direcţiei. Culmea este că, deşi vina a fost a lor, aceştia au dat în judecată instituţia. „În momentul de faţă, DGASPC Hunedoara are un număr de 24 de procese pe rolul instanţelor din judeţ, însă nici unul dintre acestea nu este finalizat. De asemenea, tot în acest an, am  descoperit şapte cazuri în care indemnizaţiile erau plătite unor persoane decedate. Este vorba de una- două luni de plată, iar în total, s-a achitat o sumă de 2.096 lei către acestea. Banii vor fi recuperaţi“, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.
Aceasta a adăugat că, la momentul actual, în evidenţele Direcţiei sunt 18.780 de hunedoreni cu grade de handicap grave şi accentuate. Aproximativ 1.500 dintre aceştia sunt minori.

Un gând despre „Indemnizaţii de handicap, plătite celor trecuţi în lumea veşnică”

  1. e strigator la cer cati handicapati avem,saptamana trecuta am asistat la o scena ,stau in apropierea centrului DAS si a venit o masina din care a iesit ofemeie imbracata cu batic si foarte naspa cu ochelari mari fumurii cum poarta nevazatorii,insotita de doi tineri cu copil mic, sa mearga la comisie au lasat masina dupa colt iar femeia tanara o ducea la brat pe cea (batrana)care schiopata si facea pe handicapata.Dupa un timp au iesit iar cand au luat coltul se prapadeau de ras iar femeia (batrana)mergea normal si-a dat ochelarii jos,s-a urcat in masina s-a schimbat intr-o rochie eleganta si-a dat baticul jos din cap avea un coc aranjat pantofi cu toc ,au luat masa in porbagajul masinii (cred ca erau din alta localitate)si pe urma au plecat pe jos la plimbare fericiti nevoie mare ca au (fentat) comisia.ASA SUNT CU MIILE DE HANDICAPATI!!!!!!!!!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.