Incursiune în lumea magică a poveştilor pentru copii

Minunata lume a cărţilor pentru copii ne-a fascinat pe fiecare dintre noi. Primăria Mu­ni­cipiului Deva şi doamna Viorica Violet Vandor (foto), scriitoare şi ilustrator al cărţilor pentru copii vă invită vineri, 6 noiembrie 2020, să petreceţi o oră în lumea magică a poveştilor, împreună cu copiii sau nepoţii.
Evenimentul va avea loc pe platoul din faţa Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva, între orele 12:00-13:00, unde va avea loc o expoziţie de carte pentru copii. Acolo veţi găsi expuse toate cărţile la care Viorica Violet Vandor a lucrat de-a lungul anilor.
Viorica Vandor are o experienţă de aproape 30 de ani la Editura Corvin. Din 1991, lu­crează ca scriitoare, ilustratoare şi redactor, iar unele dintre cărţile ei au devenit best­seller. I-au fost publicate peste 50 de cărţi în România şi câteva în Ungaria. Ea a ilustrat cărţi pentru autori din SUA, Canada şi Marea Britanie.
În perioada anilor 2016-2018 a participat la con­cur­suri internaţionale din Ja­ponia, unde a câştigat 7 pre­mii pentru ilustraţii de carte, grafică, portret şi roman fantasy. Din păcate, cărţile ei nu se găsesc în librării, dar pot fi găsite în format elec­tronic pe Amazon.com în limbile: română, ma­ghiară şi engleză.
Povestea ei „Trandafiri de piatră” este jucată din 2018 cu succes, de actorii Tea­tru­lui de Artă Deva. Scriitoarea deveană s-a gân­dit şi la copiii defavorizaţi, cei ai căror părinţi nu au posibilitatea să le cumpere cărţi tipă­rite. Aşa s-a născut re­vista online gratuită, Tă­râ­mul Elfului Pinky, publicată pr­ima dată în limba ma­ghia­ră. Acum, ca un cadou al săr­bă­torilor de iarnă, Viorica Violet Vandor pre­gă­teşte a­pa­riţia revistei în limba ro­mână.
Mai multe detalii puteţi afla participând la eveniment şi stând la o poveste cu Viorica V. Vandor, cea pe care lumea artei şi a literaturii a fascinat-o încă din copilărie. Evenimentul se va desfăşura cu respecta­rea regulilor şi mă­surilor im­puse la nivel naţional pentru pre­venirea şi combaterea răs­pân­dirii virusului Covid-19. (D. G.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare