Inculpaţii din dosarul „Tsunami”, închisoare cu suspendare

03 traficanti-hasis

Nicoleta Popa

Instanţa a dat ieri sentinţa în dosarul „Tsunami“, în care 18 tineri din judeţul Hunedoara au fost cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri de mare risc. Judecătorii au dat pedeapsa cea mai grea care se impunea în acest caz. Astfel, toţi tinerii cercetaţi au fost condamnaţi la închisoare între un an şi şase luni şi trei ani, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de până la cinci ani.
Judecătorii au luat, de asemenea, măsura ca şase dintre inculpaţi să nu părăsească ţara pe durata termenului de supraveghere. Cea mai mare pedeapsă au primit-o Gabriel Mureşan şi Gheorghe Marcel Pascu, ei fiind condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare, dar au primit şi interdicţie de a părăsi ţara. Remus Raul Bircea, aflat în detenţie pentru alte infracţiuni, a fost achitat de acuzaţia de consum şi trafic de droguri, dar rămâne în puşcărie trei ani şi şase luni, pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.
Acuzaţii pot face recurs în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei Tribunalului Hunedoara.
Peste 30 de persoane, majoritatea din Hunedoara, au fost ridicate de către angajaţii Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba, în luna mai a anului trecut, acţiune la care au participat membrii Biroului din Hunedoara şi reprezentanţi ai Detaşamentului de Poliţie şi Intervenţie Rapidă. Potrivit şefului BCCOA Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, operaţiunea a început în luna septembrie 2007 şi a fost denumită „Tsunami”. Anul trecut, au fost percheziţionate peste 40 de locaţii din Deva, Orăştie, Valea Jiului, Arad şi Timişoara, unde au fost descoperite droguri, precum haşiş, cocaină, marijuana şi amfetamine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.