Începe modernizarea zonei Ardealul din Deva

  Oana Mihnea

Primăria municipiului Deva a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de amenajare a platformei Ardealul de pe Calea Zarandului. Valoarea totală a investiţiei este de 3.295.444,89 lei, din care 80.057,08 lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.
Lucrările de modernizare se vor executa pe o suprafaţă de 4.000 mp, unde va rezulta un spaţiu de tip piaţetă, de formă circulară, care va avea în centru o oglindă de apă. De asemenea, la fel ca şi în Piaţa Arras, spaţiile verzi vor ocupa o suprafaţă însemnată, cu bănci pentru odihnă şi alei pietonale. În proiect mai este prevăzută o modificare privitoare la stâlpii de iluminat, care vor fi înlocuiţi pentru obţinerea unui sistem de iluminat modern, iar cablurile vor fi îngropate în pământ. „Cei 16 stâlpi vechi vor fi înlocuiţi cu 20 cu noul sistem de iluminat cu LED şi se va amenaja şi o pistă de biciclete în lăţime de 2 metri şi o lungime de 300 metri cât este piaţa, care de fapt, face obiectul unui alt proiect. Va mai exista şi o parcare cu 16 locuri lângă Calea Zarandului şi o fântână cu 12 jeturi, în jurul căreia vor fi amplasate mai multe bănci. Intră în acest proiect pentru modernizare şi trotuarul de vizavi, în lungime de 1.300 metri. Sperăm să avem o imagine mult mai bună pentru toţi turiştii care tranzitează oraşul“, a declarat Camelia Roşca, managerul proiectului din cadrul Primăriei Deva.
Modernizarea platformei Ardealul face parte din cele şase proiecte prevăzute pentru a fi finalizate până la sfârşitul acestui an şi are o durată de implementare de nouă luni. Obiectivul este acela de creştere a atractivităţii spaţiilor publice şi îmbunătăţirea gradului de confort urban. Sunt şase proiecte mici, dar care vor avea un impact mare asupra populaţiei. „Beneficiarii acestor lucrări vor fi toţi locuitorii Devei. La Piaţa Arras, lucrările au început deja, de astăzi încep şi în Piaţa Ardealului şi urmează Piaţa Dacia. Am vrut să venim dinspre centru înspre gară, pe care, din păcate, nu o putem rezolva, deşi arată dezastruos, pentru că nu s-a mai investit nici un leu în amenajarea sau igienizarea acesteia. Poate pe un proiect major, pe finanţarea 2015-2020, vom reuşi să rezolvăm şi alte zone, chiar piaţa gării, aşa cum o numim noi, pentru care avem câteva idei, trebuie doar puse în practică“, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

10 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

10 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

10 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

10 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

10 ore ago