Categories: Actualitate

Începe distracţia la Straja şi Parâng

Mii de turişti sunt aşteptaţi începând de astăzi, marţi, să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în cele două staţiuni de schi din Valea Jiului.
Salvamontiştii, cabanierii, operatorii instalaţiilor de transport pe cablu, dar şi cei care întreţin pârtiile de schi din Straja şi Parâng aşteaptă miile de turişti care ajung în staţiunile montane din Valea Jiului. Sute de turişti au urcat în staţiuni încă de ieri, iar astăzi şi mâine se preconizează că instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona la capacitate maximă. Majoritatea cabanierilor din cele două staţiuni şi-au vândut pachetele pentru Crăciun. Preţurile sunt la fel ca în anii trecuţi, iar dacă turiştii aleg să petreacă întreaga perioadă de sărbători, adică până după Anul Nou, îşi pot negocia reducerea pentru pachet, care ajunge şi la 15 procente din preţul total.
„Acum încep să urce pentru Crăciun şi va fi foarte mare înghesuială. La Parâng nu vor mai fi cozi la instalaţiile de transport, pentru că sunt două, iar noul telescaun poate transporta mai mulţi turişti decât s-ar putea aduna într-o oră”, spun cabanierii din Parâng. Pe vechiul telescaun, la un transport pot fi duse cel puţin 100 de persoane, iar pe TS3, inaugurat la finele lunii noiembrie, peste 1.000 de persoane pe oră. Instalaţiile vor funcţiona până la căderea întunericului, pentru ca oamenii să nu rămână în drum de sărbători. Şi în Straja a fost pornită instalaţia de transport pe cablu şi drumul a fost curăţat, pentru ca turiştii să poată ajunge confortabil în staţiune. Atât în Straja, cât şi în Parâng, se poate schia. Preţurile bune atrag turişti şi din staţiunile de schi renumite din ţară. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

16 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 zile ago