Categories: Comunitate

Încep lucrările de cadastrare gratuită în comuna Băiţa

Anul acesta se vor face lucrări de cadastru gratuite pentru cetăţeni, în peste 2.000 de localităţi din România, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
Suma totală alocată este de 442.350.000 de lei, pentru un număr maxim de 7.372.500 de imobile. Şi comuna hunedoreană Băiţa a dat startul în acest sens.
„Am semnat, recent, contractul pentru lucrările de cadastrare. Din întreaga comună a fost cooperativizat doar un sat, Sălişte, restul localităţilor, nu. Aşa că, am decis să începem cu acesta. Vreau să le reamintesc cetăţenilor că până să primească actele respective, ei neplătind nici un leu, trebuie să permită accesul pe proprietate echipelor care fac măsurătorile şi, de asemenea, să prezinte documentele solicitate. Apoi, trebuie să se prezinte la primărie, în caz că vor să depună contestaţii, dacă sunt nemulţumiţi de măsurători. Persoanele care nu au făcut succesiunea vor primi gratuit certificatele de moştenitor. În ce priveşte acordarea titlurilor de proprietate, la noi s-au eliberat peste 90 la sută. La rândul nostru, ca administraţie publică, am intabulat şcolile, căminele culturale, drumurile şi alte obiective, astfel încât să se ajungă la zi cu actele de proprietate. Excepţie face doar lăcaşul cultural din Sălişte, în cazul căruia urmează să se treacă la definitivarea documentaţiei”, a precizat primarul din Băiţa, Damian Diniş (foto). (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean