Incendiu la groapa de gunoi din Orăștie

incendiu-1Marți după-amiază, pompierii Detaşementului din Orăştie au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la deponeul de deşeuri menajere din municipiul Orăştie. Cele două echipaje de pompieri cu autospeciale cu apă şi spumă ajunse, în doar câteva minute, la locul manifestării incendiului au constatat că acesta se manifesta pe o arie de aproximativ 800 metri patraţi, generând un fum înecăcios.   Timp de mai bine de opt ore pompierii au acţionat pentru lichidarea focarelor, intervenţia lor fiind îngreunată de vântul care a suflat cu putere în zonă, favorizând dezvoltarea incendiului.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, maior Viorel Demean, a dispus, încă de ieri, un control la societatea care administrează deponeul de deşeuri menajere de la marginea municipiului Orăştie, inspectorii de prevenire aplicând o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei pentru neorganizarea activităţii de intervenţie la incendiu.

În această dimineaţă, incendiul a fost reiniţiat, manifestându-se pe o arie de aproximativ 100 metri patraţi, pentru stingerea acestuia fiind implicaţi pompieri ai Detaşamentului din Orăştie şi ai Gărzii de Intervenţie Geoagiu, care intervin cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă. În plus, se acţionează şi cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea deşeurilor din zonele care fumegă.  Cel mai probabil, incendiul la groapa de gunoi a municipiului Orăştie a fost generat de utilizarea focului deschis în spaţii deschise. (Cristina Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare