Categories: EvenimentFlash

Incendiu la complexul hotelier Gambrinus din Petroşani

Maximilian Gânju

Un incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la un complex turistic din Petroşani, situat la intrarea în Defileul Jiului, se putea transforma într-o adevărată tragedie. Mobilizarea pompierilor din Petroşani a făcut ca pagubele să fie reduse şi nimeni să nu fie rănit.

Observat de un turist
Incendiul a fost observat în jurul orei 23.30 de către un turist cazat într-o aripă din cele patru ale complexului Gambrinus din Petroşani. Tânărul, înainte de a se duce la culcare, a ieşit în curtea hotelului pentru a fuma o ţigară şi a văzut flăcări foarte mari în lateralul clădirii şi şi-a dat seama că toţi cei aflaţi înăuntru sunt în pericol. Flăcările au cuprins o scară exterioară din lemn, o terasă tot din lemn şi acoperişul clădirii. „Am ieşit la ţigară şi de la uşa recepţiei m-am dus în parcare. Vroiam să văd cum arată noaptea Petroşaniul, să nu mă plictisesc cât timp fumez. Am simţit fum şi apoi am văzut flăcări de vreo şapte-opt metri la clădire. Am fugit înăuntru şi am strigat la toţi să iasă că arde. În hotel nu se simţea fum, nu era nimic suspect. Apoi s-a sunat la 112 şi imediat au venit pompierii”, a spus tânărul. Turiştii care dormeau la acea oră au fost scoşi teferi din hotel şi nimeni nu a fost rănit.

Zeci de pompieri au fost mobilizaţi
Imediat la faţa locului au fost mobilizaţi zeci de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Petroşani, mai multe autospeciale cu apă şi spumă, dar şi una dotată cu o scară mecanică, iar intervenţia rapidă a făcut ca un dezastru să fie evitat. „Iniţial am plecat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi zece subofiţeri. Au mai fost chemate în sprijin încă trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autoscara mecanică şi încă zece subofiţeri, dar şi trei ofiţeri. Ora 1,45 a fost momentul lichidării incendiului însă noi am mai rămas până la ora 2 şi 10 minute. A fost afectat de incendiu acoperişul pe o suprafaţă de circa 160 de metri pătraţi, scheletul de lemn al scării exterioare, o terasă de lemn. Incendiul s-a produs din cauza scânteilor căzute pe acoperiş de la un coş de fum”, a declarat Cristian Baleia, adjunctul şefului Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Deasupra centralei termice a complexului era construită o terasă iar scânteile de la coşul de fum au sărit pe acoperişul de lemn al terasei care a luat foc şi de acolo flăcările au cuprins scara exterioară, urcând până la acoperişul clădirii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago