Categories: ActualitateFlash

Incendiu devastator în Colonia Petroşani

Maximilian Gânju

O vilă impunătoare a fost mistuită de foc, un automobil de lux a fost de asemenea avariat iar un pompier a suferit un accident uşor în timpul intervenţiei de stingere. Incendiul ar fi pornit de la o centrală termică, însă pompierii urmează să stabilească cu exactitate cauzele.
Incendiul a fost observat la primele ore ale dimineţii, iar cei care locuiesc în vila cu două etaje din Colonie-Petroşani au fost alertaţi de vecini să iasă din casa cuprinsă de flăcări. Oamenii abia au apucat să-şi ia câteva haine pe ei până ca vâlvătaia să cuprindă întreaga mansardă a imobilului. Din cauză că în Colonia Petroşani majoritatea caselor sunt lipite una de alta, pericolul ca focul să se extindă şi la restul construcţiilor a fost extrem de mare. Pompierii din Petroşani şi-au mobilizat toate echipajele disponibile, iar în sprijinul lor a venit şi o autospecială de la Serviciul Voluntar Petrila. Aceştia au reuşit să limiteze incendiul astfel încât să nu cuprindă şi casele din apropiere, iar în timpul intervenţiei un salvator a fost rănit uşor. O grindă din acoperişul cuprins de flăcări s-a rupt şi a căzut peste militar, norocul lui fiind casca de protecţie care a atenuat lovitura. Bărbatul a fost consultat de medici, iar aceştia au stabilit că rănile suferite nu-i pun viaţa în pericol. Potrivit lt. Ionuţ Brehui, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, cel care a condus operaţiunea de stingere a incendiului, intervenţia a durat circa patru ore şi s-a operat cu patru autospeciale de stingere dar şi o autospecială cu scară mecanică precum şi un echipaj SMURD. Au fost salvate o serie de bunuri printre care şi trei autoturisme aflate în curtea şi garajul vilei. Un al patrulea autoturism de lux a fost distrus de flăcări, iar pompierii urmează să stabilească cu exactitate de la ce a pornit focul. Primele informaţii arată că dezastrul s-ar fi pornit de la o centrală termică pe lemne situată într-o anexă, mai exact de la coşul de fum al acesteia lângă care au fost depozitate mai multe lemne. Incendiul a izbucnit la vila în care, în această vară, s-a ţinut o nuntă fastuoasă ce a scandalizat o parte a locuitorilor, şi care a ajuns să fie mediatizată deloc onorant chiar şi în presa internaţională.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

21 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

21 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

21 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

21 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

21 de ore ago