Categories: EvenimentFlash

Incendiatorul din Uricani are mustrări de conştiinţă

Răsturnare de situaţie în cazul incendiatorului din Uricani. Acesta n-a vrut să-şi omoare concubina cu care avea trei copii şi cu care trăise 25 de ani. S-a supărat că femeia i-a luat toate bunurile din casă şi i-a zis acesteia, înainte de a pune la cale planul de răzbunare, că „dacă eu nu mă mai folosesc de munca mea de 25 de ani, nici tu să nu te foloseşti”.
Laurenţiu Palco (foto) (68 de ani) a stropit toate bunurile lui cu benzină şi apoi a pus foc. „N-a avut nici o intenţie de a o vătăma, putea să o stropească cu benzină şi şansele de a scăpa cu viaţă erau mici, cred eu. El doar bunurile pe care concubina i le luase şi care-i aparţineau a vrut să le distrugă. Aceasta este şi explicaţia pentru care nu a ajuns direct după gratii”, a afirmat unul dintre anchetatorii care au participat la audieri. Palco le-a spus poliţiştilor că-şi regretă fapta şi că nu şi-a imaginat că s-ar produce o tragedie care să afecteze întreg blocul. Practic, mai multe familii au rămas fără un acoperiş deasupra capului din cauza exploziei provocate de bărbat. „Îi pare rău acum şi a spus că nu credea că o să provoace o explozie”, mai spun anchetatorii.
Pensionarul din Uricani care a dat foc locuinţei pentru că se certase cu concubina lui pe care o acuza că-l înşală, a ajuns în faţa judecătorilor de la Petroşani. Magistraţii au decis ieri că, în ciuda vârstei sale şi a regretelor, omul reprezintă totuşi un pericol, iar fapta lui este extrem de gravă. Astfel, judecătorii de la Petroşani au confirmat mandatul de arestare cerut de procurori, iar Palco va sta în stare de arest preventiv, cel puţin în următoarele 29 de zile. Pensionarul riscă închisoare pentru distrugere prin incendiere şi, totodată, va trebui să suporte şi pagubele provocate vecinilor cărora le-a distrus casele. (M. Gânju)

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

11 ore ago