Categories: ActualitateFlash

Încă o zi de proteste

Mircea Lepădatu

Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale au continuat şi ieri în judeţ, la Deva, Hunedoara, Brad şi în mai multe oraşe din Valea Jiului. În toate localităţile s-au repetat aceleaşi scenarii ca în zilele precedente, excepţie făcând numărul de participanţi la proteste, care în unele oraşe a fost mai scăzut, iar în altele a crescut.

Dacă la Deva, Hunedoara şi Petroşani, numărul celor care au participat, ieri, la proteste a fost mai mic decât în ziua precedentă, la Brad, de pildă, ieri au ieşit pe platoul din faţa primăriei mai mulţi protestatari. În Valea Jiului, pe lângă cele din Petroşani şi Uricani, au avut loc manifestări şi în Aninoasa şi Vulcan. Dacă în Deva, Hunedoara şi Brad, protestatarii s-au manifestat în centrul localităţilor, în Valea Jiului, aceştia au defilat permanent pe principalele străzi ale oraşelor. De fapt, şi la Deva, un grup de protestatari s-a deplasat până la sediul Partidului Democrat Liberal, unde au scandat lozinci împotriva partidului aflat la guvernare, a premierului şi preşedintelui Băsescu.
Şi ieri, protestele au fost paşnice, fără să se înregistreze acte de violenţă sau de vandalism asupra bunurilor publice. De asemenea, şi la manifestaţiile de ieri au fost prezenţi politicieni locali din rândul opoziţiei USL. Unii dintre aceştia au fost mai activi, dând tonul la scandările contra actualei puteri, alţii au fost mai discreţi, mulţumindu-se doar să fie văzuţi în mijlocul oamenilor.
Aşa a mai trecut o zi de proteste în judeţ. O zi care ne-a dat impresia că s-a căzut deja într-o anumită rutină. Oamenii – cam aceiaşi – se adună la ora stabilită, la locul ştiut, înarmaţi cu câteva steaguri tricolore – unele găurite – şi cu diferite revendicări scrise pe carton sau pe pânză albă. Preţ de două ceasuri, scandează împotriva guvernului, a preşedintelui, a partidului aflat la putere sau cer salarii, locuri de muncă şi pensii mărite. Apoi se împrăştie, cei vârstnici plecând spre casă, cei tineri, la bere sau la păcănele.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Da' uslasii astia nu pricep ca lumea s-a saturat si dei ei pt.jafurile comise in timpul cand ei,psd si pnl au fost la guvernare si au praduit tot ce se putea pradui.Astia de acum achita nota de plata pt. toate hotiile facute in ultimii 22 de ani.
    SI SA NU UITAM, CA STARTUL A FOST DAT DE JAVRA BOLSEVICA ION ILICI ILIESCU (psd) si de jidanul Petre NEULANDER-ROMAN-actualmente mare sewnator pnl!!!
    IAR IN JUDETUL HD., D-ZEU CU MILA!Securistul -turnator STURZA , gangsterul de MOLOT si alti lingai de-ai lor.

  • PD-L SI USL ACEASI MIZERIE, TOTI SUNT LA FEL NISTE HOTI ,DE LA USL AVETI CEL MAI BUN EXEMPLU ,MIRCEA IOAN MOLOT ,CARE A FURAT MILIOANE DE EURO ,UN TICALOS ,NOI POPORUL NU MAI VOTAM NICI PD-L NICI USL ,VOTAM PARTIDUL POPORULUI,

  • frate alex, nu vota cu partidul poporului, ca e mana dreapta a lui basescu.
    daca chiar vrei sa votezi cu altcineva decat astia, voteaza PRM !!!

  • Daca ar fii Vadim Tudor in judetul nostru as vota PRM ,dar din pacate este Costel Avram ,tovarasul de hotii a lui Mircea Molot,asa ca daca votez PRM il votez indirect pe cel mai mare hot din judet securistul Mircea Molot.Trebuie gigi sa vezi si ce oameni sunt in spatele unei sigle de partid.

  • Am trecut intamplator ieri prin centru ,si am avut ocazia sa il recunosc printre protestatari pe domnul Sobea ,care era taranist , acum liberal si care in guvernarea taranista a fost numit politic director la doua firme ,care au fost falimentate de el ,care sa imbogatit ,dar are si el o patima ,este un jucator de pacanele ,probabil a ajuns la fundul sacului ,si spera daca se schimba guvernul sa mai falimenteze cateva firme in beneficiul lui.

  • Oricum , de ieri m-am comvis si eu cine sunt cei adunati si cei care vor fi sufletul USL din marea resedinta liberala a judetului Hunedoara.
    Daca acestia sunt cei pe care se bazeaza "profesorasul cel viteaz" si "oracolul de la Soimus", nu stiu de unde se vor aduna cele 70 % din voturile hunedorenilor???
    Dar trecind peste toate cele si peste dorinta celor care demonstreaza, de a se dlimita de reprezentantii partidelor politice, nu pot sa nu constat insistentele si obraznicia acelor reprezentanti locali, care incearca totusi, sa deturneze in favoarea lor, actiunea din strada.

  • Lasati demonstratiile, mergeti acasa, aveti grija de copii vostri, de soti/sotii si bucurati-va de iarna asta frumoasa. Schimbarea se va face la alegeri.

  • @ Jegermaister !!!!
    Bravo domnule !!!
    Esti primul cititor istet de pe site!!! Multumesc de ajutor !!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

9 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

10 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

10 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

10 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

10 ore ago