Încă nu sunt clare lucrurile pentru Liga a IV-a de fotbal din judeţ

Nicolae Gavrea

Cluburile de fotbal din judeţul Hunedoara se pregătesc pentru reluarea activităţii şi au solicitat unele clarificări legate de acest lucru asociaţiei judeţene de fotbal. Conducerea executivă a acestei instituţii a trimis o înştiinţare foarte clară prin care se menţionează că asociaţia nu are dreptul să aprobe sau să interzică grupărilor fotbalistice să efectueze antrenamente, atât la seniori cât şi la juniori.

Toate reglementările legate de reluarea activităţii, se spune în respectiva înştiinţare, sunt precizate în ordinele emise de către Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul Sănătăţii. În acelaşi timp, toate cluburile sportive din judeţul Hunedoara sunt îndrumate să studieze clarificările aduse de MTS privind modul în care se pot desfăşura activităţi fizice şi să le respecte aşa cum sunt ele prevăzute.
La Uricani, preşedintele Vasile Scurtu lucrează de zor la întreţinerea terenului mare şi a bazei. Cei din Uricani se pot mândri cu un gazon excelent pregătit, tuns şi cilindrat, la fel ca la prima ligă. Preşedintele spune că de luni, pe baza din Uricani pot alerga jucătorii, dar nu mai mult de trei. „Eu îi chem să vină. Ştiu că le e dor să vină la stadion. Şi nouă ne este dor de fotbal. Sincer vă spun că abia aştept să se reia campionatul. Eu sunt de acord să jucăm tot ce este de jucat“, a spus Vasile Scurtu.
La Vulcan, oficialii au stabilit ca baza să rămână închisă. Antrenorul Dan Voicu spune că: „vreau ca uşor, uşor, să alerge câte un jucător. Pentru jucătorii legitimaţi şi antrenorii calificaţi accesul pe bază este permis. Se spune foarte clar asta în ordinul Ministerului“.
Mai mult, toate echipele de fotbal din judeţ, inclusiv cele din Valea Jiului, au primit de la AJF Hunedoara un chestionar pe probleme curente ale activităţii fotbalistice din Liga a IV-a. Toate cluburile trebuie să răspundă dacă sunt de acord cu disputarea ultimelor trei etape din campionat sau jucarea a trei etape plus cinci din play-off, dacă sunt pentru continuarea competiţiei, ori pentru îngheţarea acesteia.
Antrenorul Dan Voicu, cel care pregăteşte echipa CSM Vulcan, a fost foarte hotărât şi a declarat că doreşte să se joace doar ultimele trei etape din campionatul regulat, la fel ca şi cei din conducerea clubului Inter Petrila.
Minerul Uricani, echipa cu cele mai multe achiziţii făcute în această perioadă, a comunicat că doreşte disputarea celor trei etape rămase din sezon plus cele cinci din play-off, preşedintele secţiei, Vasile Scurtu, fiind convins că CSM Jiul Petroşani (liderul actual al clasamentului din Liga a IV-a) are şanse la a câştiga titlul judeţean, dar dacă doreşte să şi promoveze în liga superioară, are nevoie de multe jocuri.
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a decis că în cazul în care întrecerea fotbalistică se va relua, forul va suporta baremul de arbitraj şi de observare la două partide. Echipele care doresc să nu mai participe la competiţie se pot retrage până la data de 31 mai fără să fie penalizate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.