Categories: ActualitateFlash

Încă două investiţii marca Moloţ au intrat în atenţia DNA

Natalia Bumbac

Procurorii anticorupţie sapă adânc în actele emise de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara în perioada în care a fost condus de Mircea Moloţ. Ieri, un nou lot de documente legate de modernizarea a două drumuri judeţene a fost trimis către Serviciul Teritorial – DNA Alba Iulia.
Lunar, sunt cerute documente
„Au fost solicitate toate documentele care au stat la baza investiţiilor realizate la DJ 705D, Stănija – Buceş şi DJ 742A, Buceş – După Piatră, de la cele privind procedura de achiziţie, până la cele de recepţie a lucrărilor”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. Acesta a adăugat că solicitări de acest gen vin periodic din partea organelor de cercetare penală, cum ar fi DNA, DIICOT sau alte Parchete, fiind vorba de acte utile în anchetele pe care le instrumentează procurorii.
Viceprimarul ar fi sesizat procurorii
Modernizarea celor două drumuri judeţene s-a făcut în perioada 2007 – 2010. În anul 2011, viceprimarul comunei Buceş, Ioan Sorin Paşcău, a ieşit cu o serie de dezvăluiri în presă, apărute într-un articol din MESAGERUL HUNEDOREAN, despre mai multe posibile nereguli pe care primarul comunei, Traian Achim Mărcuş, le făcea sub „înalta protecţie” a lui Moloţ. Tot atunci, fostul ales local a vorbit şi despre investiţiile administraţiei judeţene la drumurile Stănija – Buceş şi Buceş – După Piatră, arătând că sunt de proastă calitate, pentru că zidurile de sprijin s-au dărâmat după un an de zile, iar asfaltul s-a deteriorat după câteva luni. Contractul a fost executat de către SC Transconstruct Import Export SRL Visca, o firmă administrată de Milică Pup, un colaborator apropiat al fostului preşedinte al CJ Hunedoara. Pentru curajul de a spune toate aceste lucruri, Ioan Sorin Paşcău a fost exclus din PNL.
Ancheta procurorilor anticorupţie ar fi demarat în 2011, deoarece fostul viceprimar al comunei Buceş susţinea că a sesizat DNA, dar şi alte instituţii ale statului despre posibilele nereguli săvârşite de primarul Traian Achim Mărcuş, cu directa complicitate a fostului şef al judeţului, Mircea Moloţ.
Trebuie spus că o altă investiţie la un drum judeţean, Topliţa – Lunca Cernii, realizată în Epoca Moloţ este în analiza procurorilor DNA. Şi în acest caz, procurorii au solicitat mai multe acte emise de administraţia judeţului, stabilind şi un cerc de suspecţi, fiind vorba de toţi membrii comisiei de recepţie a lucrării formată din mai mulţi angajaţi ai CJ Hunedoara şi doi primari.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Plinge Militianul Goga dan iosif si ahtiatul dupa functii liviu dumitru ca se duce Molot la ,,fund,,. Doar Molt i-a pus in functii ca altfel erau si acum palmasi. La puscarie cu ei.

  • De neimaginat asa ceva. Cand ani la rand am tot semnalat nemernicia lui Purcel mai multi postaci, mai mult sau mai mai putin avizati, ma linsau mediatic. Iata ca nemernicia lui Purcel depaseste cu mult limitele pe care eu le-am semnalat. Am vrut sa spun ilegalitatile lui Purcel, dar ar fi fost ceva foarte neconcludent pentru ceea ce a comis acest infractor necondamnat.

  • Sa-i dau la m..e lui Molot si acolitilor lui. Abia astept sa-i vad in puscarie.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago