În sfârşit, spitalul din Deva se redeschide pentru bolnavii non-COVID!

Sorina Popa

După ce numărul celor internaţi cu COVID la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a scăzut de la o zi la alta, iată că o altă veste bună vine dinspre această unitate medicală. Este vorba de situaţia spitalului.
Astfel, potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 753 din 7 mai 2020, spitalul din Deva nu mai este unitate COVID, ci doar Secţia de Infecţioase de aici este destinată pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Instituţia medicală deveană a devenit spital suport COVID. Asta înseamnă că bolnavii non-COVID vor putea fi internaţi din nou aici. Lucru pe care-l aşteaptă bolnavii din tot judeţul. Aşadar, după două luni, unitatea medicală judeţeană poate interna bolnavii care suferă şi de alte afecţiuni, nu numai cei infectaţi cu noul virus.
Potrivit medicului Bianca Glodean, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, unitatea va fi deschisă săptămâna viitoare. Trebuie stabilite circuitele, pentru ca bolnavii cu COVID să nu se intersecteze cu ceilalţi pacienţi. Noua echipă managerială, ne-a declarat medicul Bianca Glodean, face tot ce poate pentru ca spitalul să redevină funcţional pentru bolnavi. Secţia de boli infecţioase va fi cea în care se vor interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus. Trebuie stabilite circuitele separate pentru pacienţi încă de la triajul lor, astfel încât să existe un circuit pentru persoanele cu suspiciune sau infectate cu COVID-19 şi un altul pentru celelalte categorii de bolnavi, susţin specialiştii. În judeţ, mai sunt spitale suport COVID la Hunedoara, Haţeg, Vulcan, Lupeni şi Orăştie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

2 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

2 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

2 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

2 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

3 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

3 ore ago