În ring, pentru medalia de aur

Ciprian Marinuţ04 1 cosmin girleanu (stanga)

Pugilistul Cosmin Gîrleanu (foto stânga), legitimat la CSS Hunedoara, este cotat ca favorit în duelul cu George Dumitrescu (Petrolul Ploieşti), contând pentru semifinalele categoriei 46 kilograme a Campionatelor Naţionale de box ale juniorilor. Partida se va desfăşura, azi, după ora 14.00, la Buzău, iar câştigătorul va lupta pentru titlul naţional în finala programată sâmbătă, 14 martie.
Are bronz asigurat
Dublu campion al României la nivel de cadeţi în anii 2012 şi 2013 şi campion naţional de juniori în 2014, Cosmin Gîrleanu (16 ani) are un parcurs excelent la ediţia 2015 a Campionatelor Naţionale de box ale juniorilor. Sportivul antrenat de Ilie Captari la Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara  s-a impus, fără probleme, în primele două tururi ale competiţiei de la Buzău, iar prin calificarea în semifinale are asigurată minimum medalia de bronz. Obiectivul pugilistului hunedorean este însă mult mai ambiţios, el dorindu-şi câştigarea titlului de campion naţional. „Cosmin a boxat foarte bine în primele meciuri şi, în mod normal, este favorit şi în partida din semifinale. Oricum, trebuie să trateze meciul cu seriozitate, pentru că un duel e câştigat doar atunci când decizia arbitrului îi este favorabilă. În cazul calificării în finală, va avea ceva mai mult de furcă, dar cred că are talent şi resurse de a deveni campion”, a afirmat antrenorul Ilie Captari.
În prima partidă disputată la Campionatul Naţional, Cosmin Gîrleanu l-a învins prin KO în repriza a doua pe Florin Şandor (CSM Sibiu), după ce în runda întâi, scorul fusese echilibrat 10-9, 10-9, 10-8. În sferturile de finală ale turneului, pugilistul de la CSS Hunedoara l-a învins la puncte pe Orhan Marcu (CS Farul Constanţa), cu scorul de 3-0 (30-27, 30-27, 30-25).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Sudul” e la putere în şahul şcolar din judeţ

Trei şcoli din Valea Jiului au câştigat titlurile de campioane judeţene ale Campionatului Naţional Şcolar de Şah, pe echipe mixte,

Fotbal weekend

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a 15-a, vineri, 13 martie, ora 15.00: ştiinţa Turceni - FC Hunedoara; Millenium

C.A.R. UNIREA Deva: prezent şi perspectivã

C.A.R. Unirea Deva a fost dezvoltată pe structura unei unităţi care deservea cu precădere salariaţi ai unei unităţi miniere din...

Închide