Categories: Eveniment

În procesul lui Adi Bocşeru se audiază martorii

Volodia Macovei

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc un nou termen în procesul lui Adrian Stoicoi, judecat într-un dosar legat de trafic ilegal de patrimoniu sustras din zona cetăţilor dacice.
La acest termen au fost audiaţi martori. Întrucât audierea martorilor nu s-a încheiat, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 5 martie 2014, când aceste audieri vor continua.
Trebuie amintit faptul că Adrian Stoicoi, cunoscut ca Adi Bocşeru, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate în situri arheologice, furt calificat de bunuri culturale, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri şi spălare de bani.
Conform datelor din rechizitoriu, Adrian Stoicoi a făcut parte, în perioada 1998-2013, dintr-o reţea infracţională specializată în sustragerea de obiecte de patrimoniu din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi valorificarea acestora pe piaţa neagră internaţională. El ar fi vândut şi spălat în străinatăte mai multe tezaure monetare formate din stateri Lysimach, kosoni şi denari romani, dar şi brăţări dacice, sustrase din situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, cauzând un prejudiciu de 2.548.300 euro.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • asta a fost combinat cu perasifon, dar acesta nu a cazut, deoarece a dat declaratie de martor sub acoperire impotriva lui adi. sifonu e tot sifon. excrocul e tot excroc.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago