Categories: ActualitateFlash

În pragul disperării. Nu şi-au primit salariile de trei luni!

Natalia Bumbac

Angajaţii din judeţ de la firma Mike Security au uitat care este fi mirosul banilor. De trei luni, oamenii nu şi-au primit salariile şi nici nu au vreo speranţă că le vor fi plătite. Prin urmare, au ajuns să se lupte în instanţă pentru drepturile lor băneşti. Plângerea celor 50 de angajaţi împotriva firmei a fost înregistrată la Tribunalul Hunedoara, urmând să se judece la un complet de Contencios-administrativ şi fiscal. Majoritatea salariaţilor sunt din Valea Jiului, ceilalţi fiind din Orăştie, Deva, Haţeg, municipiul Hunedoara şi alte localităţi.

ITM poate doar să constate
Într-un e-mail trimis redacţiei ziarului nostru, unul dintre angajaţii firmei Mike Security susţine că din luna decembrie, când li s-au dat câte 500 de lei, el şi colegii lui nu au primit nici un leu de la angajator. Sumele pe care firma le datorează unei singure persoane ajung între 4.000 şi 5.000 de lei, fără a fi calculate plăţile pentru sporurile de noapte, zilele libere ş. a.. Într-un fel, conducerea societăţii recunoaşte că nu le-a plătit oamenilor salariile. În 6 martie, şefii punctelor de lucru de la Mike Security au primit o înştiinţare, semnată de acţionarul principal al firmei, Viorel Pistol-Ivan, în care li se promitea că până în 15 martie banii vor fi plătiţi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Plângerea depusă în instanţă este o ultimă speranţă de care se agaţă oamenii. Asta, după ce reclamaţia făcută la ITM Hunedoara s-a lăsat cu amenzi şi plângeri penale pe numele angajatorului, la capitolul plăţii salariilor inspectorii nefiind în măsură să rezolve problema.
Potrivit inspectorului şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, în urma controalelor pe care inspectorii le-au făcut lunile trecute la Mike Security, au fost descoperite nereguli la întocmirea contractelor individuale de muncă, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul, faptele fiind considerate de natură penală. Totodată, angajatorul a fost amendat pentru neplata orelor suplimentare. Pentru neplata salariilor, inspectorii muncii, conform legilor în vigoare, pot doar constata acest fapt, constatare în baza căreia angajaţii pot chema firma în judecată pentru a li se recunoaşte drepturile salariale restante. Odată, să zicem, câştigat procesul, oamenii nu vor obţine decât dreptul de a executa silit angajatorul, proceduri care necesită mult timp până a fi încheiate.
Firma Mike Security, specializată în pază şi protecţie, are sediul central în Reşiţa şi puncte de lucru în toată ţara, inclusiv la noi în judeţ. Anul trecut, acţionarul societăţii, Viorel Pistol-Ivan, a fost vizat de un dosar penal în care era acuzat de mai multe infracţiuni economice. Firma însăşi, conform spuselor angajaţilor, ar avea mari probleme financiare, având datorii inclusiv către bugetul de stat.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ar trebuii sesizat Ministerul Muncii si M.A.I. sa retraga avizul Firmei asteia de 2 bani.Are dreptate domnul Ioan,avem de luat drepturile salariale pe 4 luni si de 5 luni nu am primit nimica desii am facut sesizare la ITM si Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani.Ei ar fi trebuit sa se sesizeze si sa ia toate masurile de cuvinta.In Romania exista in Justitie Dubla masura...Sper sa raspunda pentru suferintele pricinuite la peste 1000-1200 de angajati care nu au avut nici Craciun si nici Sarbatori Pascale.Cat despre Patronii de la Mike...Asa sa-i ajute Dumnezeu si pe ei si de banii astia sa-si cumpere coroane si lumanari!!!

  • 1.
    ITM - ul si ANAF - ul ar trebui sa se autosesizeze
    Sa vedem, o fac ???????????
    2.
    TOATE capusele de "paza si protectie" trebuie verificate. Pentru ca surpriza mare e ca, nici una nu-si plateste obligatiile la timp.

  • Sa ne plateasca salariile, concediile de pe 2016, si contributiile la stat. De opt luni de zile ne-au obligat sa muncim cu contract de 1 ora pe zi. Venea la noi Petrescu cu catelusu lui, Stefanut si draga noaatra sefa de obiectiv Nistor Florinela si ne amenintau ca ne dau afara si nu ne mai platesc daca nu semnam la sfarsitul lunii niste state de plata pe contractele de colaborare,

  • Ba daca vreti bani mergeti si munciti .Toti analfabetii si puturosii s au adunat la "capusele" astea
    Parca am ajuns o tara de paznici

  • Gogule,tu cam puti a kkt,cred ca esti un pic de linge-n cur pe sefi...ai si nume de SCULA!Hai Sictir si Mergi ci MATA!!!

  • Gogule,de muncit au muncit oamenii pentru banii aia,si au muncit 266 de ore pe una timp de 4 luni,dar ce sa-ti spun eu tie si sa-ti dau explicatii cand tu ai fost adus pe lume cu Programul Prima Laba ,de existat existi ca ii sa facut mila la o Musca si te-a carat intr-o cizma...de mic ai crescut cu sula-n brate si ii zicei :Mama!!!Prost neam poti sa fi mai Gogule...

  • S au trezit paznicii !! La munca analfabetilor , trantori ce sunteti , la stana si la mina cu voi ca altceva nu stiti face

  • Nu are bani sa plateasca angajatii ,dar are bani pt nunta lui fiica.sa,o penala ca tac' su Pistol,pe data de 11 iunie in Timisoara la Venue..si asta e prima nunta,mai tine una si la Resita,pe banii bietilor oameni neplatiti de 5 luni..

  • Daaa și eu am de primit 4750 de lei 4 luni nu Ne-ai dat nimic au o vrăjeală în ei și în Caras-Severin e la fel cu banii și alta varianta nu avem decât judecata, și în plus de ăsta sa va verificați vechimea ca o sa aveți surprize eu mă consider norocos ca am scăpat cu 8 luni gaura din 5 ani jumate lucrați la ei !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago