În patru luni şi jumătate Hunedoara a pierdut 733 de firme: Prăpăd în mediul de afaceri hunedorean

05 firme-322x250Volodia Macovei

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, mediu de afaceri şi turism, a realizat, din prelucrarea datelor transmise de ONRC, pentru perioada 1 ianuarie – 16 mai 2014, o situaţie privind înmatriculările şi radierile de firme. Din această situaţie rezultă că Hunedoara se numără printre judeţele codaşe la nivel naţional.

Locul 30 pe ţară
Într-un judeţ calamitat social, cum este Hunedoara, în care dezvoltarea sectorului IMM ar fi o şansă unică pentru cei aflaţi în căutarea unei slujbe serioase, tot mai multe societăţi se închid.
Astfel, conform datelor furnizate de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, mediu de afaceri şi turism, în perioada 1 ianuarie – 16 mai 2014 au fost înmatriculate în judeţul nostru 785 de firme noi. Din păcate, tot în această perioadă, au fost radiate 733 de firme. Diferenţa de 52 de societăţi comerciale, între cele nou înfiinţate şi cele radiate, reprezintă un procent infim, de 0,5 la sută din totalul creşterii la nivel naţional, situând judeţul Hunedoara pe locul 30 pe ţară la acest capitol.

În top sunt Bucureştiul, Clujul şi Timişul
La nivel naţional, diferenţa pozitivă între înfiinţări de firme şi radieri este de 10.977 de agenţi economici. Jumătate din această creştere s-a înregistrat în municipiul Bucureşti şi în două judeţe – Cluj şi Timiş. Astfel, creşterea în Bucureşti este de 3.250 de societăţi, respectiv 29,6 la sută din total, în judeţul Cluj este de 1.431 de firme, respectiv 13 la sută, iar în judeţul Timiş este de 855 de firme, respectiv 8,1 la sută.
La polul opus, cu diferenţă negativă, respectiv mai multe firme radiate decât nou înfiinţate, se află şase judeţe: Mehedinţi cu 209 firme în minus, Bistriţa-Năsăud cu 143 de firme mai puţin, Alba cu 53 de firme în minus, Harghita cu 25 de firme mai puţin, Buzău şi Botoşani cu un minus de câte 21 de societăţi comerciale.

Un gând despre „În patru luni şi jumătate Hunedoara a pierdut 733 de firme: Prăpăd în mediul de afaceri hunedorean”

  1. Asta e cea mai buna dovada ca , coruptia a prins radacini in functionara statului in judetul nostru ,se aproba doar celor care fac parte din fratia celor corupti si ceilalti sin inchisi ,nu mai au drept de functionare ,obligate la faliment .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.