Categories: Comunitate

În judeţ, continuă vaccinare cu serul AstraZeneca

După ce mai mule ţări au oprit vacci­na­rea împotriva Covid cu serul de la AstraZeneca, Prefectura Hunedoara informează că “la cen­trele din judeţul Hunedoara, unde se folo­seşte serul produs de AstraZeneca, ac­ti­vitatea de vaccinare se desfăşoară nor­mal, procesul de imunizare nefiind afectat.
„În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, pen­tru care Italia a decis suspendarea tempo­rară a vaccinării, menţionăm că la centrele de vaccinare cu AstraZeneca din judeţul Hu­nedoara, nu se află nici o doză din acest lot, din care, la nivel naţional, au mai rămas nefolosite 4.257 doze. A avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional de Coordonare a Ac­ti­vi­tăţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID 19, la care au participat reprezentanţi ai auto­ri­tăţilor medicale naţionale. S-a analizat si­tuaţia celor două loturi de vaccinuri şi s-au de­cis, în unanimitate, următoarele aspecte: 1. Ca măsură de extremă precauţie s-a ho­tărât carantinarea temporară a dozelor ră­mase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului; 2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România; 3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze ne­utilizate existente în centrele de vacci­nare, astfel încât procesul de imuni­zare să nu fie afectat”, se arată în comu­ni­catul Pre­fecturii. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago