În Hunedoara vor fi atribuite primele 65 de locuri de parcare

 05 parcari hd Volodia Macovei

Primăria Hunedoara începe, la sfârşitul acestei luni, procedura de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă şi licitaţiile pentru închirierea de locuri de parcare în municipiu.

Care cum poate
Procedurile de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă şi de licitaţie se vor face conform noului regulament de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Hunedoara, adoptat la sfârşitul lunii octombrie 2013, de Consiliul Local. După cum se arată în noul regulament, „se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare solicitant care face dovada punctului de lucru autorizat/domiciliului/proprietăţii/folosinţei unei locuinţe în imobilul la care este arondată parcarea şi a deţinerii sau folosinţei unui autovehicul”. Problema este că, în mai multe zone din municipiu, numărul de locuri de parcare este mai mic decât nevoile locatarilor şi firmelor, iar această situaţie este încă fără o soluţie clară.
În regulament se spune că, în situaţia în care numărul de locuri de parcare este mai mare decât solicitările, fiecare solicitant va primi câte un loc, la tariful de 100 de lei pe an. În situaţiile în care numărul de solicitanţi depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică cu strigare, preţul de pornire fiind de 100 lei pe loc pe an, iar pasul de licitaţie va fi 5 lei. Garanţia de participare la licitaţie va fi de 30 lei pe loc, taxa de participare va fi de 10 lei de loc şi documentaţia va fi de 5 lei pe loc. În cazul adjudecării unui loc de parcare, garanţia va fi trecută în contul chiriei; în caz de neadjudecare, va fi returnată, la cerere, plătitorului.

Atribuiri pe strada Cerbului
Aşadar, într-o primă etapă, în data de 26 februarie 2014, la ora 10, Primăria municipiului Hunedoara organizează atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă şi în data de 27 februarie 2014 ora 10, licitaţia publică cu strigare, pentru închirierea mai multor locuri de parcare.
Astfel, vor fi puse la bătaie 21 de locuri de parcare situate în faţa blocului Y3, 20 de locuri de parcare situate în faţa blocului U1, scările E şi F, şi 24 de locuri de parcare în spatele blocului Y3, toate situate în strada Cerbului.  Pentru atribuirea celor 65 de locuri de parcare, inclusiv pentru licitaţii acolo unde este cazul, municipalitatea din Hunedoara va organiza o întâlnire cu cetăţenii, în 10 februarie, în curtea Şcolii Generale numărul 8, după care aceştia vor putea depune dosarele necesare până în data de 21 februarie 2014, ora 14.

2 comentarii la „În Hunedoara vor fi atribuite primele 65 de locuri de parcare”

  1. Sunteti niste nesimtiti ! Nu mai stiti si voi ca si guvernul USL cum sa mai puneti un bir pe oameni . Daca oamenii nu solicita un loc de parcare , ce faceti ? Ii obligati sa ceara ?

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.