Publicitate

Importanţa Auzului

Alarma telefonului care ne trezeşte în fiecare dimineaţă, melodia preferată care ne schimbă starea de spirit, conversaţiile cu prietenii sau bâzâitul unui ţânţar, toate aceste sunete sunt mereu prezente în viaţa noastră. Auzul este unul dintre cele mai importante simţuri pe care le avem şi trebuie să il apreciem la adevărata lui valoare.

Daliola Sas si Diana Bărăscu audioprotezişti Clarfon SA, ne răspund la câteva întrebări despre importanţa auzului.

Ce înseamnă hipoacuzia şi cum o putem depista?
Pierderea auzului ce are diferite grade se numeşte hipoacuzie şi ne poate afecta viaţa socială, starea pshihică, poate induce izolare faţă de semenii nostri, poate declanşa depresie şi ne poate ingreuna efectuarea activităţilor zilnice. O persoana care aude este mai fericită, mai adaptată la mediul social, mai activă. Depistarea hipoacuziei se face prin audiogramă- testarea auzului cu un audiometru. În ultimii ani, Clarfon s-a implicat activ în campanii sociale de conştientizare a importanţei auzului oferind tuturor posibilitatea de EVALUARE sau TESTARE GRATUITĂ a auzului.

Care este media de vârstă a pacienţilor care prezintă hipoacuzie şi care sunt factorii care duc la scăderea auzului?
Din păcate, în decursul anilor s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a pacienţilor care sunt depistaţi cu pierdere auditivă ireversibilă. Dacă în trecut hipoacuzia era privită ca o afecţiune a bătrâneţii, din ce în ce mai multe persoane tinere încep să aibă probleme de auz. Factori precum stresul, unele antibiotice luate fără indicaţia medicului, purtarea căştilor pentru muzică şi pentru conversaţiile la telefon fac ca hipoacuzia să apară la populaţia din ce în ce mai tânără. Iar atunci când vorbim despre o hipoacuzie permanentă, reabilitarea acesteia implică purtarea de aparate auditive.

Cum ne putem proteja auzul?
Când e vorba de zgomot, trei lucruri sunt importante: cât de tare, cât de mult şi cât de aproape. Păstraţi volumul muzicii la un nivel rezonabil, mai ales în cazul în care folosiţi căşti. Fă o pauză de câte cinci minute la fiecare oră de ascultat muzică, pentru a permite urechilor să se refacă. Dacă remarcaţi că simţul auditiv vă este slăbit, mergeţi cât mai repede la ORL. Orice întârziere poate agrava situaţia şi poate duce chiar la pierderea totală a auzului. Trebuie, de asemenea, să consultati medicul ORL/audiologul dacă sunteti supus zilnic poluării fonice, ca de exemplu în cazul în care lucrati într-o fabrică sau într-un aeroport.

Dacă pacientul doreşte să achizioneze un aparat auditiv ce facilităţi acordă Clarfon?
În primul rând, menţionăm că aparatele autive din portofoliul Clarfon sunt aparate auditive performante, produse în Germania, Canada şi Elveţia. Aceste aparate au un soft special creat pentru recuperarea hipoacuziei.
Facilitatea pe care o acordăm pacienţilor noştri este faptul că pot proba aparatul auditiv pe care doresc să îl achiziţioneze acasă, într-un mediu familiar, timp de două săptămâni, iar totul este GRATUIT. În cazul achiziţionării oricărui aparat auditiv, Clarfon oferă cel mai avantajos sistem de rate de pe piaţă, fără dobândă şi fără girant, promoţii lunare şi contract cu CAS.
Vă aşteptăm în cabinetul Clarfon din Deva, B-ul 22 Decembrie, nr. 65, tel. 0731-600.618 şi Petroşani, str. Petru Maior, nr. 2, tel. 0730-110.530 pentru a vă testa auzul şi pentru a beneficia de oferta Clarfon din luna mai: GRATUIT baterii pentru un an acelor pacienţi care îşi achiziţionează aparate auditive.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura