I’ll be back! Mircia Muntean candidează din partea Ecologiștilor la primărie

Sorina Popa

Mircia Muntean revine! Asta a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, conducerea centrală a Partidului Ecologist Român (PER), la Deva. Fostul edil șef este susținut de omul de afaceri libanez, Mohammad Murad, dar și de președintele PER; Dănuț Pop.

O promisiune
Răzvan Mareș, președintele organizației județene Hunedoara a PER, i-a înmânat, ieri, lui Mircia Muntean, decizia de numire în funcția de președinte al PER Deva. „PER aduce înapoi primarul la Deva. Este o pro­misiune, Mircia Muntean va reveni la con­ducerea Primăriei Deva, în 2024. Voi face tot ce ține de mine și de echipele noastre pentru ca acest lucru să se întâmple. Mircia Muntean, noul primar al municipiului Deva”, a spus Mareș.
Fostul edil al municipiului Deva, Mircia Muntean, va fi candidatul PER la funcţia de primar al oraşului, la alegerile locale din anul 2024, a anunţat ieri președintele PER, Dănuț Pop și președintele executiv, Mohammad Murad, prezenți la Deva unde au avut întâl­niri cu membrii de partid și simpatizanți.

„PER are deschidere, soluții”
Mircia Muntean, care este şi vicepre­şedinte la nivel naţional al PER, a declarat că „în urmă cu trei ani, acest partid mi-a întins o mână, iar de atunci am fost alături de echipa PER, chiar dacă sunt de curând membru al acestei formațiuni politice. Mi-am propus să câştig la viitoarele alegeri locale un scor mai mare de 41 la sută, iar pentru consilierii locali, cel puţin 28 la sută din sufragii. M-am alăturat acestor idei noi, PER are deschidere, soluții”.
În ceea ce privește faptul că el a fost pre­ședintele organziației Umaniștilor în județ, Muntean a spus că „am trecut peste toate supărările, îmi asum situația actuală. Ne-am despărțit (n.r.-de Petru Mărginean) însă, sper că vom rămâne prieteni. Petru Mărginean are nevoie de ajutorul meu. PPUsl este, însă, blocat în timp”, a spus fostul primar al Devei.

Patru mandate de primar
Mircia Muntean a fost primar al mu­ni­cipiului Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012. În anul 2012, Muntean a fost ales deputat, iar în anul 2016 a câştigat, din nou, Primăria Deva, pe care a condus-o până în 2017, când a fost con­damnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi pentru abuz în serviciu.
Pedeapsa a rezultat din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de în­chisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri.Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrie­tate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a mu­ni­cipiului Deva.ÎCCJ a contopit cele două pe­dep­se şi a revocat beneficiul suspendării pri­mit la primul dosar.Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva şi a muncit la biblioteca închisorii. El a fost eliberat din Pe­ni­tenciarul Deva pe 23 decembrie 2019, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • A fost la Aiud și adus la Deva de cineva pe care apoi a încercat să-l „înjunghie pe la spate”. Cum să mai cerșești voturi după ce ai făcut pușcărie pentru fapte comise din funcția de primar?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

3 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

3 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

3 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

3 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

4 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

4 ore ago