Categories: Sport

Iarba verde din deplasare

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a fost mai exactă în defensivă şi mai eficientă în atac decât Ştiinţa Turceni şi s-a impus cu 2-1 (1-1) în partida disputată, în deplasare, la finalul săptămânii, în a doua etapă a returului Ligii a III-a, seria a IV-a. Prin acest succes, trupa antrenată de Titi Alexoi şi-a spălat păcatele în urma eşecului de pe teren propriu cu Minerul Motru, din prima etapă a sezonului de primăvară.

Au luat gol doar din penalti
Cu o formulă întinerită prin promovarea între titulari a unor jucători sub 20 de ani, „alb-albaştrii” au început cu tupeu jocul, iar curajul le-a fost răsplătit înainte de jumătatea primei reprize. Atacantul Iulian Tecsi a deschis scorul în minutul 18, cu un şut de la 14-15 metri de poartă, executat din întoarcere, la colţul scurt, după o pivotare pe lângă un fundaş advers. Având încă „sindromul echipelor mici”, la 1-0, hunedorenii au făcut pasul înapoi şi le-au permis adversarilor să pună stăpânire pe joc. Drept urmare, Ştiinţa şi-a creat câteva bune oportunităţi de a marca, iar după două intervenţii salvatoare ale portarului Raţ, trupa din Turceni a reuşit egalarea în urma unui penalti. Butoi (min. 36) a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă acordată de arbitru, după ce tot el fusese faultat în careu de Roiu. Reglajele de la pauză şi schimbările inspirate efectuate în primele minute ale reprizei secunde de antrenorul Titi Alexoi au readus FC Hunedoara în rolul „vioarei întâi” a partidei. Cu o apărare elastică în care au impresionat juniorii Ciucurescu, Ciumaşu şi Opîrlescu şi cu juniorul Bogdan Gheară, titular în premieră, foarte activ în ofensivă, „alb-albaştrii” şi-au redobândit curajul şi au controlat jocul. Răsplata pentru calitatea fotbalului etalat de hunedoreni a venit după o serie de ocazii ratate, iar autorul golului victoriei a fost Bogdan Gheară. Acesta a punctat în minutul 69, după un corner executat de Drăgoescu şi o minge prelungită, cu capul, pe spate de către Grigore. FC Hunedoara rămâne astfel pe locul opt al clasamentului şi va juca etapa viitoare, acasă, cu CS Ineu, echipă cu punctaj perfect în retur.
FC Hunedoara: Raţ (cpt.) – Ciucurescu, Ciumaşu, Opîrlescu, Roiu (53 Grigore) – Şoit, Gheară, Uibariu (67 Drăgoescu), Făgărăşanu (93 M. Olariu), Trăşcan – Tecsi (89 Fl. Olariu). Antrenor: Titi Alexoi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago