Husa MicroU, by Corneliu Birtok-Băneasă, prezentată în premieră la „Facultatea altfel”

 

Astăzi, 5 martie, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (FIH) va avea loc evenimentul „Facultatea altfel”. Ocazie cu care, peste 100 de lucrări ştiinţifice, invenţii şi proiecte de cercetare ale echipei universitare de dascăli şi studenţi vor fi expuse la sediul unităţii de învăţământ.
Printre exponate se vor afla „Laboratoul lui Dexter”, un proiect premiat cu mai multe medalii de aur la saloanele de inventică, lucrările echipei RoboFIH, coordonată de profesorul Ovidiu Tirian, dar şi „Laboratorul de motoare” al profesorului Sorin Raţiu. Vor mai fi expuse lucrări ale studenţilor şi profesorilor, create în afara activităţilor didactice.
Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, cadru didactic la FIH şi deţinătorul a zeci de titluri şi medalii obţinute pentru creaţiile sale, va prezenta în premieră noua sa invenţie – husa MicroU – o alternativă ecologică şi multifuncţională care poate înlocui o diversitate întreagă de alte obiecte. Unul dintre acestea poate fi etuiul de ochelari care are doar un rol de protecţie. Husa MicroU, în schimb, pe lângă că protejează ochelarii, poate fi folosită la curăţarea lor, fără să apelezi la şerveţele umede speciale, greu reciclabile. Aceleaşi utilizări le poate avea şi în cazul aparatelor foto, a smartphone-urilor, tabletelor, PC-urilor, a filtrelor supraaspirante etc. Husa MicroU va fi prezentată în diverse dimensiuni şi este confecţionată dintr-un material special. Pentru a da o notă artistică evenimentului, vor fi expuse lucrări plastice ale elevei Cristina Boştină, precum şi schiţe în creion de Miruna Armioni. Surpriza dulce va veni de la CupCakeFactory, un proiect al unor studente de la FIH. (N. Bumbac)

2 comentarii la „Husa MicroU, by Corneliu Birtok-Băneasă, prezentată în premieră la „Facultatea altfel””

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.