Categories: Actualitate

Hunedorenii trec şi nu prea pe la agenţiile de turism

Oana Mihnea

Având în vedere că sărbătorile de iarnă ne bat la uşă, nu toţi hunedorenii se grăbesc să treacă pe la agenţiile de turism pentru a-şi cumpăra un pachet turistic. Crăciunul îl petrec de obicei în familie, iar de Revelion, cei care doresc, aleg mai multe tipuri de destinaţii, în funcţie de preferinţe.

S-au luat pachetele mai scumpe
Printre destinaţiile preferate de cetăţenii din municipiul Deva, şi nu numai, care au trecut deja pe la o agenţie de turism cu scopul de a lua un pachet turistic convenabil se numără Gyula din Ungaria şi Băile Felix de la noi din ţară. Conform informaţiilor oferite de Maria Alionescu, administrator la o agenţie de turism din Deva, anul acesta, oamenii s-au dovedit mai puţin preocupaţi de acest aspect în comparaţie cu alţi ani. Mai multe pachete de servicii s-au vândut pentru 2015, pe litoralul românesc, Europa vestică, dar şi Turcia. Pentru sărbătorile de iarnă, mai precis pentru Revelion, trei familii au achiziţionat pachete pentru Băile Felix. În acest caz, preţurile încep de la 400 lei de persoană la hotel de 2 stele, pentru două nopţi de cazare, masă şi petrecerea în noaptea dintre ani. În acelaşi loc, la 4 stele, preţurile ajung până la 1.800 lei de persoană. De asemenea, încă patru familii vor trece în Noul An în Gyula, din Ungaria, şi este vorba despre cei trecuţi de vârsta de 60 de ani.
„Faţă de anul trecut, preţurile au rămas la fel, iar cei care au solicitat serviciile noastre sunt clienţi vechi. Ce mă miră este faptul că oamenii care au venit la noi au luat pachetele mai scumpe, iar cele mai ieftine, la 2 sau 3 stele, nu sunt căutate. Şi s-au mai interesat câteva persoane pentru Grecia“, a  precizat Maria Alionescu.

Mai slab decât anul trecut
La o altă agenţie de turism, au fost solicitări pentru Austria, Italia, Cehia, dar şi zona Moldovei şi a Maramureşului din ţara noastră. „Mai multe solicitări avem pentru sezonul cald din anul care urmează, decât pentru sărbătorile de iarnă care se apropie. Cererile sunt destul de slabe în comparaţie cu anul precedent, latura financiară fiind principala cauză. Totuşi, am vândut câteva pachete pentru schi în Austria, unde costurile pentru două persoane, cu transport, cazare şi masa festivă de Revelion ajung la 1.300 euro, dar şi în Veneţia sau Viena, pentru 245 euro de persoană, cinci nopţi de cazare, fără masa festivă. De asemenea, în marile capitale europene, la Pieţele de Crăciun din Viena şi Praga, unde preţurile încep de la 150 euro pentru o persoană. În Moldova, costurile ajung undeva la 2.000 lei de persoană. De obicei, tinerii preferă să rezolve prin agenţii doar problema cu cazarea, cu restul se descurcă pe cont propriu, mai multe solicitări vin din partea familiilor“, a susţinut un agent de turism hunedorean.

Unii preferă locurile mai exotice pentru Revelion
Există agenţii unde solicitările au crescut anul acesta, în comparaţie cu anul precedent. Mai mult, pentru unele destinaţii, locurile s-au ocupat de ceva vreme. „Până în momentul de faţă, s-au vândut bilete pentru Revelion în Egipt, Turcia şi Dubai, pentru iubitorii de locuri exotice. La 4 sau 5 stele, preţurile ajung la aproximativ 1.000 euro de persoană. În Ungaria, la Gyula, s-au cumpărat pachete pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune şi masă festivă, începând de la 350 euro de persoană. De asemenea, sunt căutate şi Pieţele de Crăciun, de la sfârşitul lunii noiembrie şi până în 20 decembrie, cu preţuri cuprinse între 250 euro şi 400 euro. Pentru Băile Felix nu mai avem locuri. Am mai avut solicitări pentru Valea Prahovei, unde doritorii au plătit până în 2.000 lei pentru trei nopţi de cazare“, a precizat reprezentantul unei alte agenţii de turism din judeţ.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Probabil ca romanii, datorita crizei, si-au facut planurile cautand direct la destinatie ofertele turistice.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago