Categories: Actualitate

Hunedorenii dau buluc la vaccinat

Nicoleta Popa

Speriaţi de numărul mare de îmbolnăviri şi de creşterea deceselor provocate de gripa porcină, hunedorenii au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie. Şi Centrul de vaccinare de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Deva a fost aglomerat ieri.
Astfel, în cursul dimineţii, 60 de persoane s-au prezentat aici pentru a fi imunizate împotriva virusului pandemic. Tot ieri dimineaţă, medicii de familie hunedoreni au ridicat de la sediul DSP aproape 4.000 de doze de Cantagrip. În judeţul Hunedoara au ajuns în cursul zilei de duminică şi ieri 16.000 de doze de vaccin. Iniţial, conducerea DSP a cerut o suplimentare de 10.000 de doze, însă având în vedere solicitările masive din ultimele zile, s-au mai cerut încă 6.000 de doze.

Tot mai multe doze
„Este o nebunie. Toată lumea vrea să se vaccineze. Joi şi vineri am epuizat 50 de doze de vaccin. Azi (n.r. – ieri) am mai ridicat încă 50 de doze, pe care cu siguranţă le voi epuiza, pentru că mai am la uşă în acest moment încă 20 de persoane care doresc să se vaccineze împotriva gripei porcine”, a precizat medicul de familie Lucia Lăpuşca.
Centre de vaccinare la spitalele din judeţ
Începând de astăzi, vor fi deschise centre de vaccinare şi la spitalele din judeţ. Aici, se pot imuniza doar persoanele care nu sunt asigurate sau care nu sunt înscrise pe lista unui medic de familie.
„Am cerut de la DSP 1.500 de doze de vaccin, care vor sosi în cursul acestei zile. În primul rând, va fi imunizat personalul medical, care a refuzat în prima fază administrarea vaccinului. Menţionez că toate cadrele medicale din spital sunt obligate să se imunizeze împotriva A/H1N1. Celor care refuză măsura, li se va interzice să mai intre în contact cu bolnavii, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea să-şi exercite serviciul”, a declarat dr. Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean din Deva.
Până în prezent, în judeţul Hunedoara, gripa porcină a omorât doi oameni, iar alte 148 de persoane s-au îmbolnăvit cu virusul A/H1N1.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ne lasam mintiti de mas media, de Cercel,de ziare,de televizor, credem vorbele vecinilor,zvonurile,dar nu citim PROSPECTUL acestui dubios vaccin.pana si moartea actorului a fost camuflata si s-a descoperit ca nu a decedat din cauza acestui virus al porcului H1N1.Institutul Cantacuzino a aranjat prospectul incatsa nu para pre nociv,dar acolo sunt clar elemente de mercur,selenium,acid sulfuric,etc.
    iata cateva substante aparute in prospectul acestui vaccin antiporcin A-H1N1 :

    Pliant Vaccin gripa porcina actualizat pentru Cantgrip!

    Substanţe toxice prezente în vaccinul Cantgrip:

    - tiomersal, un conservant letal, mai toxic decât mercurul însuşi. Această substanţă poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj.
    - Vaccinul împotriva gripei porcine conţine de aprox. 25000 ori mai mult mercur faţă de cantitatea considerată nedăunătoare!!!
    - În vaccinul produs de Institutul Cantacuzino găsim şi aldehida formică.

    Dna doctor Christa Todea:

    Concluziile mai importante din prospectul vaccinului Cantgrip

    Date din prospect:

    - exista experienta clinica limitata cu privire la utilizarea Cantgrip la dulti si varstnici;

    - nu exista date disponibile cu privire la utilizare la copii, adolescenti si gravide ;

    - nu exista date in ceea ce priveste administrarea concomitenta cu alte vaccinuri. De mentionat ca in acest caz reactiile adverse pot fi mai intense;

    - unele din reactiile adverse pot influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje;

    - reactii adverse: sunt frecvente, atat la adulti cat si la varstnici (frecvent= reactie adversa la unul sau mai multi indivizi din 100): tulburari ale sistemului nervos, tulburari oculare (edem) tulburari musculoscheletice, dureri musculare, dureri articulare, simptome asemanatoare gripei.

    - tiomersalul poate provoca reactii de hipersensibilizare;

    - la fel la cei alergici la ou.

    - se mai enumera reactiile mai rare dar grave: sdr. Guillain-Barre, soc anafilactic.

    Constatari:

    - se vaccineaza si adolescentii (desi nu avem studii clinice);

    - se incurajeaza vaccinarea cu Cantgrip concomitent sau la scurt timp cu vaccinul contra gripei sezoniere, deci vor fi mai intense reactiile alergice;

    - nu se fac testari in acest sens (alergie la ou sau la Tiomersal sau la alti componenti);

    - nu sunt atentionati astmaticii.

    Ultimul prospect

    Toate cele 3 prospecte le gasiti la adresa "http://www.dspcluj.ro/" "

    Au sosit si in Cluj vaccinurile, dar majoritatea le-au respins, inclusiv cadrele medicale. Din pacate ne-a mintit pe fata I. Cantacuzino si a facut ceea ce nu si-au permis alte Institutii din strainatate sa faca, adica sa spuna ca “nu are adjuvanti si este foarte bun” si sa le spuna “excipienti”, cand de fapt se stie ca exista o mare diferenta intre cei doi termeni, ca este vorba de activitati total diferite al celor 2 grupe de substante si ca Tiomersalul este un adjuvant care stimuleaza sistemul imun de a produce anticorpi.

    Comentariu de la : prof.cornelius serghie-canada , 12.01.2010, 20:05
    am ajuns cobaii europei si ai americii?oare cati vor scapa dupa vaccin? Raspuns | Semnalare
    Oare cati vor scapa in Romania dupa ce iau acest vaccin impotriva viruslui porcin A H1 N1?Oare nu e concludent faptul ca deja sunt aproape 100 de morti si peste 500 de paralizati dupa ce au luat acest vaccin.Am ajuns cobai?Trebuie si romanii sa moara?
    cornelius serghie-canada

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago