Hunedoreanul Daniel Gîrleanu, campion naţional de juniori la box

19 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Finalul de săptămână a fost deosebit de palpitant pentru sportivii şi antrenorii care au participat la întrecerile Campionatelor naţionale de box pentru junior, organizate de către Federaţia Română de Box la Tg.Jiu.
Competiţia s-a desfăşurat respectând toate condiţiile impuse de către Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi Ministerul Sănătăţii, prin protocolul comun cu privire securitatea sportivilor şi tehnicienilor în astfel de ocazii . Mai mult, întrecerile au avut şi rolul de a stabili loturile cu care România va participa în luna noiembrie la Campionatele Europene de junior, programate să se desfăşoare la Sofia, în Bulgaria.
Prima medalie a fost cucerită pentru CSS Hunedoara de juniorul Vlad Şchipu, care s-a clasat pe locul al doilea la categoria 52 de kg, el fiind întrecut în finala categoriei de către Ionuţ Chiriac.
Noul campion national la categoria 54 kg este de acum boxeurul hunedorean Daniel Gîrleanu, fratele mai mic al campionului Cosmin Gîrleanu, cel care este singurul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
La competiţia organizată la TG. Jiu, Daniel Gîrleanu (în foto împreună cu antrenorul Ilie Captari şi Vlad Schipu) a evoluat în finala categoriei avându-l adversar pe Florin Luis Camen Ymad (SCM Craiova), component al lotului naţional de juniori . Victoria hunedoreanului a venit ca o surpriză pentru cei prezenţi, el fiind cotat cu o şansă mai mică în faţa craioveanului. O medalie de aur pentru Daniel Gîrleanu, care confirmă încă odată că toţi membrii familiei Gîrleanu, practicanţi ai boxului, sunt ambiţioşi şi cu putere de concentrare la competiţiile importante.
Daniel Gîrleanu, răsplătit la Tg. Jiu şi cu trofeul pentru cel mai combativ boxer al competitiei, este pregătit la CSS Hunedoara, la fel ca şi celălat medaliat, Vlad Şchipu, de maestrul Ilie Captari, cel de care se leagă cele mai mari performanţe ale boxului hunedorean din ultimii ani. Este de aşteptat acum decizia FR Box cu privire la includerea sportivului Daniel Gîrleanu în lotul cu care România va participa la Campionatele Europene, competiţie de la care tânărul junior hunedorean se poate întoarce cu un bun rezultat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Repere medicale. Afecțiuni asociate glandei tiroide – hipotiroidismul

Dr. Biochimist Manuela Ștef Hipotiroidismul  (tiroida hipoactivă)  reprezentă o afecțiune permanentă sau reversibilă în care glanda tiroidă nu produce suficienți...

Termocentrala Mintia furnizează, de marți, căldura în Deva

  Conducerea Sucursalei Electrocentrale Deva aduce la cunostința locuitorilor municipiului Deva  că în urma finalizării lucrărilor de revizii și reparații,...

Bulina albă

Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş Pentru că a rezolvat solicitările primite din partea părinţilor, construind şi dând în folosinţă...

Închide