Categories: Actualitate

Hunedoreanul căutat de italieni n-a fost arestat

Bărbatul de 59 de ani a fost condamnat în Italia pentru furt şi s-a făcut nevăzut înainte ca poliţiştii italieni să-l încarcereze. A venit în România crezând că scapă de puşcărie.

A fost prins de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara, în urma unei acţiuni derulată în municipiu, fiind reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia. Are de executat o pedeapsă de un an şi câteva luni de închisoare pentru furt, iar tocmai faptul că pedeapsa este mică l-a ajutat. Astfel, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins ca neîntemeiată cererea procurorilor cu privire la arestarea preventivă a individului. Judecătorii au mai decis că este suficientă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. ”Supravegherea respectării de către persoana solicitată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către secţia de Poliţie nr.7 Baru, judeţul Hunedoara. Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate, dacă faţă de aceasta nu a fost luată măsura reţinerii sau arestării preventive în altă cauză”, se arată în soluţia Curţii de Apel Alba Iulia. Magistraţii vor discuta în luna aprilie mandatul european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene pe numele hunedoreanului. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

20 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

20 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

20 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

20 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

21 de ore ago