Categories: Eveniment

Hunedorean implicat în caracatiţa mafiei vamale de la Stamora-Moraviţa

Natalia Bumbac

Ieri, poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi procurorii DIICOT – ST Timişoara au efectuat 41 de percheziţii în mai multe judeţe din Vestul ţării într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, contrabandă şi complicitate la contrabandă.
Percheziţiile au avut loc la punctul de trecere al frontierei (PTF) Stamora-Moraviţa, la domicilii ale unor poliţişti şi contrabandişti, în total fiind puse sub învinuire 50 de persoane. Suspecţii au fost duşi cu mandat de aducere pentru audieri. Potrivit comisarului-şef de poliţie Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA, la noi în judeţ a avut loc o percheziţie la domiciliul unui bărbat din municipiul Hunedoara, având calitatea de suspect în acest dosar.
În comunicatul DGA se arată că poliţiştii de frontieră de la PTF Stamora-Moraviţa acţionau organizat în comiterea unor infracţiuni de corupţie, cu scopul de a obţine beneficii materiale. Pentru beneficiile primite, constând în sume de bani primite cu titlu de mită, pe care le împărţeau între ei, poliţiştii de la punctul vamal nu îşi îndeplineau îndatoririle de serviciu. Astfel, s-a constatat că poliţiştii de frontieră aveau modalităţi clar conturate prin care erau introduse în ţară, prin PTF Moraviţa, bunuri şi mărfuri diverse, care trebuiau plasate sub un regim vamal şi pentru care primeau diverse sume de bani pentru a le permite trecerea. Nu doar contrabandiştii erau toleraţi la trecerea punctului vamal, ci şi alte infracţiuni de natură a genera venituri ilicite, precum sprijinirea traficului de migranţi, favorizarea unor infractori daţi în urmărire generală prin permiterea accesului acestora peste frontiera de stat ş.a. Atunci când nu se putea constata nici o abatere la regimul vamal, poliţiştii pretindeau sume de bani, în temeiul unei obişnuinţe, de la persoanele care pur şi simplu tranzitau frontiera.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago