Hunedoara e marginalizată de Guvernul Coaliţiei

Parlamentul României a adoptat Bugetul de Stat pe anul 2021, chiar dacă PSD s-a îm­potrivit din răsputeri acestui proiect de aus­te­ritate, care nu aduce perspective bune pen­tru români.
Din păcate, este un moment nefericit şi pentru judeţul Hunedoara. Sloganele din cam­panie, prin care liberalii se angajau să dezvolte judeţul, să dezvolte România, nu s-au menţinut şi când aceştia au ajuns la gu­vernare. În ultimele zile, de la tribuna Ca­me­rei Deputaţilor, am auzit multe neadevăruri şi promisiuni goale de la actualii guvernanţi. Însă, ceea ce vedem negru pe alb în bugetul propus, dezbătut şi adoptat doar de coaliţie, acela este adevărul.
Adevărul este că judeţul Hunedoara pri­meşte anul acesta mai puţini bani pentru în­treţinerea şi modernizarea drumurilor jude­ţene, decât în anii precedenţi, deşi are cea mai mare reţea din ţară.
Adevărul este că Guvernul Cîţu a inventat o nouă fişă bugetară, anexa 7/03 din Legea bugetului de stat pe anul 2021, prin care dă bani pentru investiţii exclusiv administraţiilor de dreapta. Hunedoara nu este pe această listă exclusivistă.
Adevărul este reprezentanţii Ministerului Finanţelor se aud pe înregistrarea Comisiei pentru buget spunând „nu susţinem” pentru toate amendamentele pe care le-am făcut pentru judeţul Hunedoara, votul parla­men­tarilor de dreapta fiind în aceeaşi manieră. Spitale, şcoli, drumuri, toate au fost respinse. Inclusiv amendamentul pe care l-am depus pentru acoperirea drepturilor salariale pen­tru mineri a fost respins, parlamentarii hu­ne­do­reni PNL şi USR-PLUS fiind printre cei care au votat împotriva propriului judeţ. Acesta este adevărul.
În aceste condiţii, cu această guvernare ostilă, judeţul Hunedoara va avea patru ani grei în faţă, Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ dispunând de resurse limitate. Asta în­seamnă servicii mai puţine pentru cetăţeni, condiţii mai puţin favorabile pentru dez­vol­tare, instabilitate financiară, salarii întârziate şi tăieri bugetare.
Chiar şi aşa, am toată încrederea că ad­ministraţiile locale şi Consiliul Judeţean îşi vor duce proiectele de anvergură la bun sfâr­şit. Hunedorenii ştiu să se gospodărească singuri şi au demonstrat în nenumărate rân­duri că găsesc soluţii pentru comunitate.

Natalia-Elena Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara,
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago