Hoţul voiajor, condamnat la cinci ani de puşcărie

2 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Individul de 50 de ani a comis două spar­geri de unde a plecat cu bijuterii din aur, mii de euro şi lei. Ambele infracţiuni au fost co­mise în Deva, iar individul îşi studia cu atenţie casele pe care intenţiona să le jefuiască.
Adrian Iliescu este un infractor recidivist, de 50 de ani, de loc din Brăila, şi a fost prins în urma unui control în trafic derulat de poliţiştii rutieri din Deva, pe DN 7. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că este autorul mai multor spargeri prin forţarea şi escaladarea ferestrei de la baia unor apar­tamente din municipiul Deva. La o sin­gură spargere, în iunie a.c., a plecat cu 20 grame bijuterii din aur, suma de 3000 euro şi suma de 10.000 lei. O lună mai târziu a pătruns, tot prin geamul de la baie lăsat rabatat, într-un alt apartament de unde a furat 2500 lei.
Unul dintre păgubiţi l-a recunoscut pe infractor după ce-l întâlnise în scara blocului, când acesta studia ce apartament poate fi spart. Când a fost prins de poliţişti, în urma percheziţiei asupra autoturismului pe care-l conducea, au fost găsite mai multe şuru­belniţe, mănuşi, bani, semn că individul cutre­iera regiunea în căutarea unor ţinte. La judecată, Iliescu şi-a şi-a asumat vinovăţia pentru infracţiunile comise şi a cerut ca jude­cata să aibă loc în procedura simplificată, numai că nu a recunoscut toate faptele reţi­nute în sarcina sa prin rechizitoriu. Individul a fost condamnat de Judecătoria Deva la câte doi ani de închisoare pentru cele două infrac­ţiuni de furt calificat. După adăugarea spo­rului de pedeapsă şi a unui rest neexecutat de 847 de zile de la o altă condamnare, Iliescu Adrian va sta circa 5 ani de zile în puş­cărie. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Sorin Marica şi scenariul negru pentru bugetari

Magdalena Şerban Deputatul hunedorean Sorin Marica (foto) speră ca 2021 să nu vină cu o şi mai mare adâncire a...

Începe reabilitarea centrului istoric al Devei

Adriana Năstase Centrul vechi al municipiului Deva va fi reabilitat în baza unei investiţii finanţate din fonduri europene, contractul de...

Noul virus a atins conducerea Consiliului Judeţean

Sorina Popa Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hu­ne­doara, Laurenţiu Nistor, a fost confirmat pozitiv, ieri, la testul pentru infecţia cu noul...

Închide