Categories: Actualitate

Hoţul din Lupeni care se folosea de minori a fost condamnat

Un recidivist, de 22 de ani, din Lupeni, Adrian-Bogdan Grosu, a fost acuzat de furt şi tentativă de furt într-un dosar instrumentat de procurorii din Petroşani. Acesta acţiona în Valea Jiului alături de doi minori, gruparea fiind destructurată de poliţişti în primăvara acestui an.

Cei doi minori au scăpat de răspunderea penală, însă nu şi cel considerat ”capul” grupării de spărgători. Adrian-Bogdan Grosu a primit mai multe condamnări cuprinse între şase luni şi un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat ori tentativă. În urma contopirii pedepselor şi adăugarea unui spor, recidivistul a fost condamnat la un an şi cinci luni închisoare.
Anchetatorii au stabilit că Grosu împreună cu complicii minori au furat din mansarda unui garaj un televizor LCD, un monitor de calculator, un sistem audio şi o chitară acustică, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei. Au mai furat un autoturism, au încercat să-l pornească, dar nu au reuşit şi l-au abandonat după ce l-au împins câteva sute de metri. Pe de altă parte, Adrian Bogdan Grosu a mai fost condamnat pentru infracţiuni asemănătoare şi abia scăpase de un alt dosar în care a fost cercetat tot pentru furt. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 ore ago