Hoţii au dat atacul la murături

Trei tineri, dintre care doi minori, au fost identificaţi de poliţişti, după ce au reuşit să păgubească şase familii, cu suma totală de aproape 30.000 de lei. Aceştia intrau pe timp de noapte în curţile oamenilor şi furau tot ce le pica pe mână, de la cazane de ţuică, la drujbe şi mâncare.

Au furat cazane de făcut ţuică

Pe parcursul lunilor mai şi iunie, anul acesta, cei trei hunedoreni au dat mai multe spargeri în câteva gospodării de pe raza comunelor Peştişu Mic, Cerbăl, Teliucu Inferior şi Ghelari. Andrei Napău, de 21 de ani, împreună cu alţi doi minori, ambii de 17 ani, pe timpul zilei, dădeau târcoale caselor din aceste comune, observau care dintre gospodării sunt mai înstărite, iar pe timpul nopţii, acţionau. Înarmaţi cu unelte cu care să poată deschide lacăte, în cazul în care dădeau peste acest obstacol, hoţii intrau în curţile oamenilor şi le furau tot ce aveau mai de preţ. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul a două luni de zile, cei trei au spart şase gospodării şi au reuşit să fure mai multe cazane de fabricat ţuică, probabil cu gândul de a duce cuprul, din care acestea sunt fabricate, la fier vechi, dar şi aparate electrice, respectiv drujbe, motocositoare şi aparate de sudură. Cu toate că ei vizau doar lucruri din care ar fi putut să facă bani, dacă le vindeau, hoţii nu au rezistat în faţa bunătăţilor descoperite în pivniţele caselor prădate, şi au furat şi mai multe borcane cu murături, compoturi şi dulceaţă.

Unul a fugit de poliţie

Din nefericire pentru ei, hoţii au lăsat la faţa locului mai multe urme, cu ajutorul cărora, oamenii legii au putut să-i prindă. În cursul serii de duminică, Andrei Napău şi unul dintre minori au fost prinşi, de poliţişti, la ei acasă, însă, celălalt hoţ de 17 ani a fost de negăsit. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.